Problemer med hvepse? Kontakt Anticimex på 69151744

Prognose: Færre hvepse i 2019

Det betyder ikke, at der slet ikke kommer hvepse. Der er allerede en del, der henvender sig til os, for at få fjernet hvepsebo. Det bliver formodentlig ikke så voldsomt, som sidste år var.

Forskere er usikre på årsag til "hvepseår"

Forskerne ved ikke præcist, hvorfor det er sådan, at der er "hvepseår" hvert andet år. De mener, at det hænger sammen med hvepsenes adgang til føde og steder til deres hvepsebo.

Sidste år havde Anticimex MANGE bekæmpelser af hvepse. I år forventer vi, at det bliver markant færre. Der kan dog være lokale forskelle.

Hvepsen er et nyttedyr

Hvepsen er et nyttedyr, som har sin plads i økosystemet. Derfor frarådes det at bekæmpe hvepsene, medmindre de er til gene. Hvepse hjælper med at bestøve planter. Samtidig æder hvepsene en del af de insekter, som elsker at spise af planterne i din have.

Bliver de for mange og kommer for tæt på vores bygninger, kan de være til besvær og ubehag. For allergikere kan hvepsestik være livstruende.

Sådan forebygger du hvepseinvasion

Du kan gøre en række ting, der minimerer/reducerer generne fra hvepse senere på året.

  • Gør det svært for hvepsene at finde et godt sted til deres hvepsebo. Sæt insektnet for ventilationshuller.
  • Hvis du ser hvepsedronningen flyve rundt og lede efter et godt sted til sit bo, kan du følge efter hende og så fjerne boet, når det er i sin vorden. Men vær sikker på, at det ER en hvepsedronning. En del forveksler den med en bi, som også er aktive om foråret. Og vigtige for bestøvningen. Bierne er - i modsætning til hvepsene - behårede.
  • Især tidligt på sæsonen er hvepseboet ikke særlig stort. Nærmest på størrelse med en bordtennisbold Så er det muligt at støvsuge boet væk. Gør det om aftenen, når hvepsene er trætte. Husk beskyttelsestøj (handsker, hue etc), så du ikke bliver stukket. Er du allergisk over for hvepsestik, skal du holde dig langt væk.

Læs også

Er hvepsestik giftige?

Fjern de gamle hvepseboer

Forskelle på hvepse og bier

Hvorfor er hvepse så aggressive sidst på sommeren

Brug for hjælp til fjernelse af hvepsebo?

Hvis du har brug for hjælp til fjernelse af hvepsebo, kan Anticimex hjælpe dig. Brug kontaktformularen herunder eller ring til os på 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44