Bekæmpelse af bananfluer - det klarer Anticimex

Hvordan slipper jeg af med bananfluerne?

Flyvende insekter findes overalt i naturen, og derfor er det mere end bare en almindelig udfordring at holde dem væk fra huset og vores opbevaring af mad. Specielt i de sene sommermåneder og det tidligere efterår søger de indendørs for primært at lægge æg i overmodent frugt og grønt, vin- og ølsjatter, pottemuld og afløb.

”Deres evne til at formere sig er utrolig. Udviklingen fra æg til færdigudviklet flue sker på omkring otte dage, og hver hun lægger altså omkring 500 æg. Så et par fluer bliver hurtigt til flere, som derefter også lægger æg, og så har vi balladen”, siger Håkan Kjellberg, der er skadedyrsekspert i Anticimex.

Det gælder selvfølgelig om at få sat en stopper for denne eksplosive formering. Derfor skal du finde de steder, hvor bananfluerne holder til og rengøre stedet og materialet, hvor insekterne findes. På denne måde kan du få bananfluerne helt ud af huset, eller i hvert fald holde det på et lavt niveau.

Har du fået et slemt tilfælde af fluer, findes der et par ting, som du kan gøre selv. Anskaf dig en færdiglavet bananfluefælde, eller lav din egen, hvor du blander to dele æblecidereddike, en del sirup og en dråbe opvaskemiddel i en lille flaske. Den lille ”mikstur” lokker fluerne til, som flyver ned i flasken og bliver fanget.

Andre gode råd mod bananfluer:

  • Fjern dit frugtaffald i lukkede poser og hold frugtskålen fri for overmodent eller gæret frugt
  • Rengør tomme flasker og dåser og opbevar dem i eksempelvis lukkede plastsække
  • Lad ikke madrester ligge i vasken
  • Tag skraldet ud på daglig basis
  • Rengør vask og gulvafløb med en grov børste og opvaskemiddel for at komme af med eventuelle larver.

Vil du have hjælp til bekæmpelse af bananfluer?

Har du stadig flere spørgsmål omkring bananfluer eller andre plagende skadedyr? Så kontakt os på 69 15 17 44 eller skriv til os i formularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44