Møl i fødevarer

Møl

Typer af møl

Der findes mange forskellige arter af møl. Møllene kan overordnet deles op i to grupper, når vi taler om skadedyr:

  • Møl, som angriber fødevarer
  • Møl, der angriber tøj og andre tekstiler

Langt de fleste mølarter betragtes egentlig ikke som skadedyr. Der er dog en række ad dem, som kan give problemer. I sådanne tilfælde at man nødt til at foretage en mølbekæmpelse. Det gælder melmøl, tofarvet frømøl, frømøl, samt klædemøl, pelsmøl og klistermøl, som kan gøre stor skade i blandt andet produktioner, på hoteller og i restauranter.

Møl i fødevarer

Der findes flere forskellige varianter af møl, som lever i fødevarer. I Danmark er de mest almindelige melmøl (Ephestia kuehniella) og tofarvede frømøl (Plodia interpunctella). Melmøllene er en smule større og kan blive op til 20 mm lange. De tiltrækkes af tørre fødevarer, som opbevares i stuetemperatur. Her lever de i maden og lægger æg.

Melmøl og tofarvet frømøl er nataktive og sidder om dagen og hviler sig i revner og sprækker.

De voksne møl forårsager ikke nogen skader, men det gør møllarverne til gengæld.

>> Læs mere om bekæmpelse af melmøl

Mølpuppe

Når larverne er klar til at forpuppe sig, forlader de den vare, de har levet i, for at opsøge beskyttede steder, ofte højt oppe ved sprækker og hulrum langs loftslister. Her gemmer de sig, mens forpupningen sker, og de kommer ud som møl.

Møl i tøj og andre tekstiler

Nogle mølarter går i tøj og andre tekstiler i stedet for fødevarer. De kaldes for tekstilmøl eller tøjmøl. Et angreb afsløres ofte ved, at man ser de voksne møl flyve rundt.

Larverne derimod lever mere skjult på mørke og uforstyrrede steder, som f.eks. i uldtøj og pelsværk, der ikke bruges så tit, i møbelbetræk og i uldtæpper, under reoler, skabe og sofaer.

Det er larverne, der forårsager skaden, da de voksne møl ikke tager næring til sig. I uldtøj gnaver larverne trådene over, så der bliver huller, men ofte vil man også kunne se larvernes, spind, larvehylstre og ekskrementer.

Tekstilmøl er ikke skadelige for mennesker og bygninger, men beskadiger tekstiler. Du kan læse mere om bekæmpelse af tekstilmøl her.

Få hjælp til mølbekæmpelse

Vi kommer ud og hjælper dig, hvis du har identificeret møl. Vi står klar med mølfælder med feromonpatroner, og kan give dig en sikringsaftale, så du kan have ro i sindet.

Ønsker du at høre mere om vores bekæmpelse af møl, så kontakt os hurtigst muligt.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44