Det er nu du skal reagere på flagermus

For nogle folk vækker de rædsel grundet deres Dracula-lignende statur. For andre fascinerer de med deres ekkolokalisering og specialisering i at hænge med hovedet nedad.

En ting kan de fleste dog være enige om. Flagermus er ikke sjove at have boende i ens bolig. Deres natlige aktivitet kan holde en oppe om natten, og deres lugtende afføring sviner og tiltrækker tilmed også andre skadedyr som blandt andet væggelus . Hvis de findes i store antal kan ekskrementer hobe sig op, og det kan tilmed betyde at undertaget i bygninger begynder at tage skade og skal udskiftes.

Flagermusene sætter sig tit ind i hulmuren i bygninger og bor sjældent på loftet, da det er for koldt for dem at opholde sig der. De kan komme ind af revner og sprækker på bare 5 mm.

Flagermusen - et fredet dyr

Da de er et fredet dyr i Danmark, er de ligeledes besværlige at skille sig af med. Derfor må man ikke gøre dem fortræd, og for at gøre det hele lidt mere besværligt må fjernelse af flagermus kun ske på bestemte tider i løbet af året. En af disse tidspunkter er midt på foråret, hvor flagermusene lige er vågnet af deres dvale og begynder at flyve ud af huset, og hvor de ikke er begyndt at yngle endnu.

Der findes ikke et bestemt tidsinterval for bekæmpelsen, da det afhænger af temperaturer, vind og vejr.

Ingen bekæmpelse er ens

Bekæmpelsesprocedurerne varierer altid fra sted til sted. Det kommer blandt andet an på hvilken type bygning der er tale om, hvor stor flagermuskolonien er og hvor mange indgange de kan flyve ind og ud af. Det er dog vigtigt, at du reagerer med det samme, inden flagermusene formerer sig. For så har du bare et større problem.

Læs også

Er flagermus i Danmark farlige?

Hvor bor flagermus?

Hvordan bekæmpes flagermus?

Hvornår har flagermus unger?

Hvordan fjerner man flagermus?

Hvornår må flagermus bekæmpes?

Kontakt os og få hjælp

Fordi der er et så lille vindue at bekæmpe flagermusene i, så oplever vi også stor travlhed i disse perioder. Hvis du derfor gerne vil undgå at dele dine sommernætter med flagermus, så skynd dig at kontakte os.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44