Problemer med hvepse? Kontakt Anticimex på 69151744

Fjern de gamle hvepseboer

Tjek og fjern

Lige nu er hvepsene ikke blevet aktive endnu. Derfor kan du med fordel tjekke dit loft og dine vægge for gamle hvepseboer og fjerne dem. Inden hvepsene vågner op til dåd.

Ved at fjerne de gamle hvepseboer, kan du bedre se, om du har fået et nyt hvepsebo. De gamle, store hvepseboer vil typisk være tomme lige nu.

Hvepse genbruger ikke deres bo

Et gammelt hvepsebo bliver aldrig genbrugt og kan derfor nemt fjernes med en skarp kniv eller lignende.

Kommer der et nyt lille bo, vil det være beboet af en hvepsedronning og 15-20 arbejdshvepse.

Allergi over for hvepse

Hvis du er allergisk over for hvepse, så overlad opgaven til en anden. Selv om risikoen for at blive stukket er minimal lige nu, er det ikke en risiko, der bør tages af allergikere.

Få hvepse bliver til hvepseinvasion

Hvis du overser et lille hvepsebo i forårsmånederne, kan boet udvikle sig til et bo med mange tusinde hvepse. Et sådant hvepsebo er det langt mere risikabelt at fjerne.

Forventet travlhed

Når det er ”hvepseår” får vi, hos Anticimex, ekstra travlt. Vi får travlt med at fjerne hvepseboer hos private, ved butikker og offentlige steder, hvor hvepsene ikke er velkomne. I et ”hvepseår” kører vi op til tre gange flere opgaver end i normale år. 2018 var et stort hvepseår, mens 2019 var mere behersket. 2020 burde have været et stort hvepseår, men blev det ikke.

At fjerne et stort hvepsebo kræver særligt udstyr. Derfor er det noget, som du bør overlade til skadedyrsbekæmperen.

Har du set dronningen?

Hvis du i april ser en hveps, er det sandsynligvis en dronning, der leder efter et godt sted til sit bo. Afkommet, arbejdshvepsene, kommer fra maj og videre.

Hvorfor opstår hvepseår?

Hverken forskere eller skadedyrsbekæmpere er helt sikre på, hvorfor denne cyklus med hvepseår hvert andet år findes.

En teori er, at år med færre hvepsedronninger giver flere hvepse. Dronningerne slipper for at konkurrere om de bedst egnede bopladser. Det betyder, at dronningerne kan bruge mere tid på at skaffe mad til afkommet.

Yderligere spiller vejrforhold og genetiske mekanismer ind på hvepsenes evne til at formere sig. Når alle faktorer går op i en højere enhed, giver det ekstra store hvepseår. Det skete senest i 2018.

Hvad gør du?

Opdager du sidst på sommeren et stort hvepsebo på dit loft eller i dit udhus, kræver det ekspertise og fuldt beskyttelsesudstyr at tage kampen om mod hvepsene, som på det tidspunkt kan være ret aggressive.

Er boet inden i en væg, kan du fjerne lidt af panelet for at komme til. Ved at stikke hul i boet, kan der sprøjtes gift ind i boet. Efter en times tid kan boet skæres bort. Vær klar over, at det er en farlig opgave. Hvepsene vil gøre alt for at forsvare boet.

Hvepsesæsonen – kort fortalt

Først på sommeren har hvepsene travlt med at finde mad til hvepselarverne. Hvepsen er også et nyttedyr, som spiser mange fluer, sommerfuglelarver og andre insekter.

I august og den efterfølgende tid er hvepsene mere optagede af at spise dit syltetøj, din is og andre søde sager end af at passe på larverne.

Når efteråret for alvor sætter ind, går det ned ad bakke for hvepsene. Dronningen finder et sted, hvor hun kan overvintre, så hun er klar til næste år.

Har du brug for hjælp?

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen, hvis du har brug for hjælp med hvepseboet.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44