Juletræet med sin pynt og mange insekter - Anticimex

Juletræet med sin pynt og 25.000 insekter

Julen er over os, og insektsæsonen er forbi. Eller det skulle man i hvert fald tro. For i december måned er der mange, som pludselig kan stå over for en sand insektinvasion i deres hjem. Et juletræ kan nemlig indeholde op til 25.000 insekter.

Tror det er forår igen

Årsagen er, at insekterne for øjeblikket er i vinterdvale. Eksempelvis kan et træ være et sted at opholde sig igennem de kolde vintermåneder, hvor små sprækker kan være et ideelt gemmested. Når vi så bringer træet indenfor i varmen, er insekterne tilbøjelige til at tro på, at det allerede er blevet forår.

En grantræ kan indeholde en bred variation af insekter. De mest almindelige er fx edderkopper, mider, møl og støvlus.

De fleste af de uønskede gæster vil dog ikke overleve i lang tid. Det tørre og varme indeklima er ikke guf for insekterne, så mange af dem vil udtørre og dø inden for relativt kort tid.

Hvordan undgår jeg 25.000 kryb indenfor?

Hvis du vil være på den helt sikre side, er der ikke meget andet at gøre end at købe et juletræ i plastic. Ønsker du dog at have den ægte vare stående, når der skal synges og danses juleaften, er der alligevel et par gode råd at hente.

Placér træet i en garage eller et andet mindre koldt rum, inden du bringer det med indenfor. De varmere temperaturer kan få insekterne ud af dvalen, og blive i det pågældende rum. Ryst så træet grundigt før du tager med ind, da det reducerer antallet af insekterne.

Brug ikke insektspray

Benyt dig aldrig af insektspray. Det er meget brandfarligt, og kombinationen mellem dette og levende lys kan udvikle sig til en meget farlig situation, som hurtigt sætter en stopper for julehyggen.

Kontakt os

Skriv til os, hvis du har brug for hjælp. Brug kontaktformularen eller ring til os på 69 15 17 44

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44