Med foråret kommer insekterne - Anticimex

Med foråret kommer insekterne

Det behagelige forårsvejr trækker i os, og vækker os fra vores døsige vinterhumør. Det samme gælder for insekterne, der igen bliver aktive. Varmen og lyset vækker dem fra deres vinterhi, og gør dem klar til at lede efter en partner.

Blodtørstige væsner

En af de insekter, som formår at overleve gennem vinterens trange kår er tæger og flåter. De lever af at suge blod, og en lang kold vinter har gjort dem utrolig tørstige. Derfor klatrer de højt oppe i træer og venter på at få chancen for at hoppe ned på et potentielt værtsdyr. Det er derfor en rigtig god idé, at tjekke for flåtbid, når man kommer hjem fra en rask gåtur i det grønne. Har du kæledyr, såsom hund eller kat, er det også vigtigt, at undersøge dem jævnligt for fastsiddende parasitter.

Få dit hvepsebo ned nu

En af de mest velkendte skadedyr om sommeren er hvepsen, som også stille og roligt begynder at røre på sig nu. Hvepsedronningen har overvintret og påbegynder straks arbejdet med at opbygge det bo, som vokser henover sommeren. Hvis du er rigtig opmærksom kan du eksempelvis se spor af hvepsene, når de har tygget små bidder af dine havemøbler. De skal nemlig anvende træmateriale for at bygge hvepseboet.

Hvepse er ikke en favorit hos særlig mange mennesker, og har du enten en frygt eller allergi for dem, så er det en rigtig god idé, at fjerne hvepseboet nu, mens det ikke er særlig stort. Så har du et hvepsebo tæt på huset anbefales det kraftigt, at du reagerer nu og ringer os.

Jo hurtigere du får fjernet dit hvepsebo, jo nemmere er det.

De små kryb i huset

Derudover er der også de små insekter, der ikke er afhængige af lyset fra solen, men i stedet trives i kældre eller under husets brædder. Blandt andet kakerlakker, bænkebidere og andre biller foretrækker et afkølet og mørkt miljø, hvor der er føde i nærheden. Ligeledes søger den sorte havemyre også indendørs for at lede efter mad, som vi lader stå fremme.

Husk forårsrengøringen

Er der så slet ikke noget, som du kan gøre for at undgå en insektinvasion de næste par måneder? Jo, hyppig rengøring af huset forebygger skadedyrene. Det gælder blandt andet:

  • Fjernelse af madrester fra bord og gulv
  • Vask gulvet regelmæssigt for at fjerne myrernes duftspor – ellers finder de tilbage igen
  • Tjek huset for små huller og revner. Det kan være skjulte adgange for insekterne.

Har du skadedyr, så kontakt os

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen og fortæl os, hvad vi skal hjælpe dig med

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44