Mosegris

Mosegrise

Mosegrisen ligner til forveksling rotten, men der er tale om to vidt forskellige dyr. Mens rotten er smitt ebærende og hovedsageligt lever i kloakken, er mosegrisens habitat i jorden, hvor den graver lange gange. De er to begge to i gnaverfamilien, men mosegrisen lever almindeligvis tæt ved en vandkilde, og kaldes derfor også ofte for vandrotten.

Mosegrisen ligner en muldvarp

Dens kropslige udseende og adfærd minder faktisk mere om en muldvarpen på grund af dens liv under jorden, hvor mosegrisen bygger huller på 5-8 centimeter i diameter. Når hullerne når overfladen dannes der et såkaldt ”muldskud”, som kan ødelægge en ellers pæn græsplæne. Mosegrisen har en afstumpet næse og kan desuden genkendes på dens små ører og korte hale.

Mosegrise ødelægger køkkenhaver

De er mest aktive i sommerhalvåret, hvor de ligeledes er sværest at bekæmpe. Mosegrise er rendyrkede planteædere, og spiser dermed plante- og trærødder, hvilket kan være ødelæggende for vegetationen på ens ejendom. Hvis den kan komme til det, er der også grøntsager på menuen, hvorfor folk tit får ødelagt hele køkkenhaver af mosegrisens appetit.

Desuden er den også kendt for at gøre stor skade på frugtplantager, da den ved at gnave rødderne over på planterne kan ødelægge en hel høst for en plantageejer.

Mosegrise formerer sig hurtigt

Som mange andre gnavere formerer mosegrise sig hurtigt. De yngler typisk i perioden april til november. I denne periode får de 4-5 kuld. I løbet af ynglesæsonen bliver det til cirka 20 unger. Derfor kan der hurtigt blive mange mosegris i ens have, hvis ikke man gør noget ved det.

Kontakt os

Har du brug for hjælp til bekæmpelse af mosegrise, så kontakt os i dag for at få hjælp.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44