Myrer

Myrer på jagt i dit køkken

Den sorte havemyre lever i et samfund med op til 10.000 individer. Boet består af en dronning på 9 mm og resten er arbejdere på kun 3 mm. Arbejderne er vingeløse hunner, der er sterile. Myrerne er meget arbejdsomme og kan løfte meget i forhold til deres egen kropsvægt. Her samarbejder de om at finde føde i form af fx fritstående madvarer, som de transporterer tilbage til myretuen.

Kønnede myrer udvikles på specielle tidspunkter og findes dermed ikke konstant. En gang om året lægger dronningen ubefrugtede æg, som bliver til nye dronninger og hanner, som flyver ud for at parre sig, så de kan starte nye samfund. I larvestadiet afgøres det om hunnen skal blive en arbejder eller en bevingede hun, alt efter hvor gode forholdene er med hensyn til næring og temperatur.

Hannens eneste funktion er at parre sig. Denne parring sker oppe i luften på en varm og stille sommerdag, hvor man siger, at myrerne sværmer. Efter parringen dør hannen, mens hunnen bider vingerne af sig selv, og opsøger et egnet sted, hvor hun kan lægge æg og starte et nyt samfund.

Myrerne er desuden meget territorie-bevidste, og bekriger andre myrer, som kommer i nærheden af deres bo.

Myreangreb i foråret og om sommeren

Det sker at sorte havemyrer finder vejen til dit hus og derved sukkerholdige fødevarer. I løbet af forårs- og sommerperioden kan du risikere af blive invadereret af sorte havemyrer. Der skal kun en lille dråbe sød saft til at lokke store mænger af myrer til. Når den første myre har fundet noget sødt, lægger myren et duftspor, som viser vejen for hundredevis af myrer.

Sådan kan du forebygge myreangreb

Det er nærmest en umulig opgave at dræbe alle arbejdermyrerne. Der er dog en række forholdsregler, som du kan træffe, så du kan reduceree riskoen for myrer:

  • Fjerne spildte madrester såsom sukker, saft, sodavand, kagekrummer og andre søde sager
  • Tjekke døre og vægge for huller og om nødvendigt reparere disse
  • Reparere vandlækager og fjerne fugt på soklen

Se mere i nedenstående video.

Lad Anticimex hjælpe dig

Hvis det vrimler med myrer hos dig, kan vores erfarne skadedyrsteknikere hjælpe dig. Vi har teknikere i hele Danmark. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44