Hvorfor er myrer så stærke? Få svaret her - Anticimex

Hvorfor er myrer så stærke?

En myre kan bære 50 gange sin kropsvægt

Myrer er kendt som arbejdsomme væsener, der med flid og koordination formår at tjene til det større fællesskab i den store myretue. Du har med garanti set en hel flok myrer på en varm forårs- eller sommerdag, mens de vrimler rundt med fart i deres seks ben.

Her promenerer de ofte rundt med føde på ryggen, som så hurtigt som muligt skal tilbage til kolonien, og det er især mængden af medbragt gods, der er iøjnefaldende. Myrer er nemlig i stand til at bære ikke mindre end 50 gange deres egen kropsvægt, hvorfor de viser sig at være uhyre effektive. Men hvordan kan det være, at de kan løfte så meget?

Muskelstøttende hudskelet

Svaret skal findes i deres beskedne størrelse. I forhold til deres overfladeareal, der selvfølgelig ikke er lige så stort som andre større dyr. Derfor skal de heller ikke bruge lige så mange kræfter på at holde sig selv oppe, som vi mennesker eksempelvis skal. Det betyder kort fortalt, at de kan benytte den overskydende energi til at bære på tungere ting. Insekter har et ydre hudskelet som endda giver støtte til musklernes arbejde, som dermed tillader myrerne at kunne bære på meget ad gangen.

Denne kropsbygning har dog også sine ulemper. Hvis dyret bliver større kan dets kræfter simpelthen ikke følge med. Paradoksalt nok vil hudskelletets vægt faktisk blive for tungt til at myrerne kunne bære rundt på det, og det er blandt andet en af årsagerne til at mange insekter ikke bliver lige så store som andre hvirveldyr.

Har du problemer med myrer? Kontakt os

Hvis du har brug for bekæmpelse af myrer, kan vi hjælpe dig. Vi dækker hele Danmark og har også en erfaren tekniker i nærheden af dig. Brug kontaktformularen eller ring til os på 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44