AirBnB-udlejere udsætter sig selv og gæster for væggelus

Væggelus kan være bagsiden af medaljen ved at leje sin bolig ud via Airbnb eller lignende tjenester. Og det kan blive en dyr omgang. Både for økonomien og omdømmet.

Privatpersoner verden over har fået øjnene op for mulighederne ved at leje ud til turister. I Danmark var der i 2018 mere end 1 million overnatninger via Airbnb. Det var en stigning på 16 % i forhold til 2017. Det giver mange danskere en mulighed for en ekstra indtjening. Og at få væggelus. Og at give væggelus videre til danske og udenlandske overnattende.

Gæsterne tager væggelus med

Væggelus er et stadig større problem i store dele af verden. Det skyldes i høj grad, at vi rejser så meget. Har du sovet et sted, hvor du har fået væggelus, rejser de med videre til dit næste stop på rejsen. Enten hjemme eller næste overnatningssted. Derved smittes endnu et sted, som med stor sandsynlighed spreder væggelusene til de efterfølgende gæster.

Samtidig kan den private udlejer også få væggelusene med hjem til sin privatbolig.

Væggelusene spredes som ringe i vandet.

Det er især overnatningssteder, hvor der er stor udskiftning af gæster, som er især risikerer at få væggelus.

Som gæst skal man også være opmærksom, så man kan minimere risikoen for at få væggelus.

Procedurer og handlingsplaner

Det er ikke kun private udlejere via Airbnb, Homeaway og lignende, som er udsatte for risikoen for væggelusangreb. Det gælder også hoteller, konferencecentre og andre professionele udlejere. Her er der dog procedurer og handlingsplaner, hvis et værelse bliver angrebet af væggelus. Fastlagte rutiner sikrer, at væggelusangrebet isoleres og nedkæmpes. Så problemet ikke spredes yderligere.

Ofte har private udlejere ikke det beredskab, som et væggelusangreb kræver. Mange tænker ikke over væggelus eller ved ikke, hvad de skal lede efter. Derfor kan et lille væggelusangreb hurtigt vokse sig stort, så det pludselig er hele boligen, der er angrebet. Og et antal gæster.

Væggelus er dårligt for omdømmet og økonomien

Konstaterer dine gæster, at de har fået væggelus hos dig, vil de klage. Måske kræver de, at du betaler for væggelusbekæmpelse i deres hjem. Der er ikke langt til nærmeste tastatur, hvor de kan skrive et negativt indlæg om dit overnatningssted. Det giver et dårligt omdømme og reduceret indtjening til dig. Det gælder derfor om at få situationen under kontrol hurtigst muligt.

Væggelus lever af gæsternes blod

Væggelus lever af blod fra mennesker og andre varmblodede dyr. I dagtimerne gemmer de sig i madrasser, sengerammer og sprækker. Når det bliver mørkt, kommer de frem og suger blod. De efterlader røde bid, som klør og kan være ganske irriterende. Klør man for meget i disse, kan det medføre infektioner.

Når væggelusene har spist, kravler de tilbage til deres gemmested, hvor fordøjelse, hudskifte og æglægning foregår. Det er også her de efterlader deres karakteristiske brunsorte ekskrementer.

Vægggelus skyldes ikke manglende hygiejne.

Alle kan være uheldige og blive ramt af væggelus. Det har ikke noget med stedets rengøring og hygiejne at gøre.

Det er vigtigt at inspicere hyppigt for væggelus

For at minimere risikoen for et væggelusangreb, gælder det om at inspicere hyppigt, om der er tegn på væggelus. Er der det, skal du rekvirere professionel hjælp med det samme. Væggelus er ikke noget man selv kan klare.

Er du gæst på overnatningsstedet og har fået væggelus, så gør din udlejer opmærksom på problemet. Så det kan løses.

Sådan opdager du væggelus

  1. Se efter afføringspletter fra væggelusene. De sidder typisk på ydersiden af væggelusenes gemmesteder. Typiske gemmesteder er små sprækker i træværk, metal og plastic. Og i sømme og samlinger på tekstiler
  2. Tag madrassen ud af sengen. Tjek sømme, knapper og låse på madrassen. Tjek også det, hvor stoffet er hæftet til træværk
  3. Tjek sprækker og samlinger på sengen. Tjek hovedgærde, sengebund og sengeben
  4. Tjek natbord, møbler, bag billeder, boghylder og andre genstande.
  5. Tjek kufferter, poser, soveposer, rejsesenge, barnevogne og andet, som har været brug ved rejser.

Skal vi hjælpe dig med væggelusbekæmpelse?

Hvis du har brug for væggelusbekæmpelse, så lad os hjælpe dig. Vidste du, at Anticimex betyder Mod væggelus? Firmaet startede i Sverige i 1934. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44