Færre hvepse og flere myrer i 2020

Indtil videre har sommeren 2020 ikke været så meget at råbe hurra for. Medmindre du virkelig ikke kan lide hvepse. Den forventede hvepseinvasion er udeblevet. Aktive hvepseboer kan fortsat ekspandere, så der vil fortsat være hvepse. Med en række enkle forholdsregler kan du forebygge problemer. Til gengæld lader myrerne til at trives ekstra godt i år.

Normalt er det ”hvepseår” hvert andet år. Både i 2018 og 2016 var der virkelig mange af vores kunder, der havde brug for hvepsebekæmpelse. Så 2020 var også forventet at blive et år med mange hvepse. Men sådan har det ikke været.

Mild vinter

Når vi kommer ind i juli, plejer der af ske en markant stigning i antallet af hvepseopgaver. Stigningen udeblev i år. Det er faktorer som vejrforhold, adgang til føde, bo og sygdomme, som kan påvirke hvepsenes tilstedeværelse og antal. Sandsynligvis er det vinterens og forårets vejrforhold, som har resulteret i færre hvepse end normalt.

Den normale trend og cyklus har været forstyrret i år. Den eksakte årsag er ikke kendt, men sandsynligvis har faktorerne for dronningernes udvikling ikke været optimal. En varm vinter og et tidligt forår kan have forårsaget dette.

Vi er ikke igennem sommeren og der er hvepseboer, der trives, så det er ikke en hvepsefri sommer. Ved at følge en række enkle retningslinjer, kan man minimere risikoen for at blive genereret af hvepsene, selv om man ikke fik ”hvepsesikret” sit hjem i foråret/forsommeren.

Hvepsene bliver især tiltrukket af vores mad, når vi sidder ude og spiser. Tildæk kød og søde sager. Eller placér en ”hvepsegodbid” et stykke fra, hvor du/I sidder.

Tips og tricks til at undgå problemer med hvepse

  • Undgå voldsomme bevægelser når hvepsen nærmer sig
  • Tildæk kød og søde sager, når du spiser udendørs
  • Placér noget godt til hvepsene et godt stykke fra, hvor du opholder dig
  • Drik ikke af en åbnet dåse eller en mørk flaske, der har stået ud
  • Gå ikke barfodet, når du er udendørs
  • Fjern boet om foråret, når det er ganske lille (som en bordtennisbold). Gør det om aftenen, hvor hvepsene er inde i boet og er mere rolige end i løbet af dagen. Hvis boet er større end en bordtennisbold, du ikke er tryg ved at gøre det eller du er allergisk over for hvepsestik, lad os klare opgaven for dig.

Læs også

Bekæmpelse af hvepsebo

Myrebekæmpelse

Kontakt os

Har du brug for hjælp til at slippe af med hvepse eller myrer (eller andre skadedyr), brug kontaktformularen herunder eller ring til os på 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44