Sølvfisk

Sølvfisk

Sølvfisken tilhører ordenen sølvbørstehaler og har eksisteret i 300 millioner år, hvilket gør den til en af de ældste insekter i verden. Der findes to arter i Danmark:

  • Sølvfisk (latin: Lepisma Saccharina)
  • Ovnfisk (latin: Thermobia domestica)

Hvordan ser sølvfisk ud?

Ovnfisken kan blive op til 2 cm lang, hvor sølvfisk kun bliver op til 1 cm i længden. De kan leve i op til 5 år, hvilket er ret længe for et insekt, men til gengæld lægger de ikke så mange æg.

Sølvfisk har fået sit kaldenavn pga. dens skinnende overflade og dens måde at bevæge sig på, som kan minde om små skinnende fisk. De er ganske lyssky og kommer gerne frem fra deres gemmested, når det bliver mørkt.

Hvor finder man sølvfisk?

I Danmark lever sølvfisken primært indendørs i varme og fugtige rum som køkkener og badeværelser. I varmere lande lever de også udendørs under sten osv.

Sølvfisk kan ikke kravle på glatte lodrette flader, så man finder dem nogle gange i bunden af badekarret, hvor de ikke kan kravle op fra.

Sølvfisk er lyssky og man ser dem derfor sjældent i løbet af dagen. Her gemmer de sig nemlig i revner og sprækker, hvor de også lægger deres æg. Når sølvfiskens æg klækker, går der omkring et halvt år, før de er kønsmodne.

Sølvfiskens levevis

Sølvfisken, også kendt som sølvkræ, er et fascinerende skadedyr med en lang historie bag sig. Udover dens tilstedeværelse i fugtige omgivelser som køkkener og badeværelser er det interessant at bemærke, at sølvfisken trives særligt godt i områder med skimmelsvamp, da dette udgør dens foretrukne fødekilde.

Denne gamle skabning har eksisteret i imponerende 300 millioner år og tilhører ordenen sølvbørstehaler. I Danmark findes to arter: den almindelige sølvfisk (latin: Lepisma Saccharina) og ovnfisken (latin: Thermobia domestica). Ovnfisken kan vokse op til 2 cm, mens sølvfisken når en maksimal længde på 1 cm. På trods af deres relativt lille størrelse kan disse insekter leve i op til 5 år, hvilket er bemærkelsesværdigt i insektverdenen.

Sølvfisken har fået sit navn på grund af dens skinnende overflade og karakteristiske bevægelser, der kan minde om små skinnende fisk. Disse skabninger er mest aktive om natten og foretrækker at holde sig skjult i revner og sprækker i løbet af dagen.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Har du yderligere spørgsmål eller har brug for hjælp til bekæmpelse af sølvfisk? Vores Anticimex-teknikere står klar til at hjælpe.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44