Sølvfisk

Sølvfisk

Sølvfisken tilhører ordenen sølvbørstehaler og har eksisteret i 300 millioner år, hvilket gør den til en af de ældste insekter i verden. Der findes to arter i Danmark:

  • Sølvfisk (latin: Lepisma Saccharina)
  • Ovnfisk (latin: Thermobia domestica)

Hvordan ser sølvfisk ud?

Ovnfisken kan blive op til 2 cm lang, hvor sølvfisk kun bliver op til 1 cm i længden. De kan leve i op til 5 år, hvilket er ret længe for et insekt, men til gengæld lægger de ikke så mange æg.

Sølvfisk har fået sit kaldenavn pga. dens skinnende overflade og dens måde at bevæge sig på, som kan minde om små skinnende fisk. De er ganske lyssky og kommer gerne frem fra deres gemmested, når det bliver mørkt.

Hvor finder man sølvfisk?

I Danmark lever sølvfisken primært indendørs i varme og fugtige rum som køkkener og badeværelser. I varmere lande lever de også udendørs under sten osv.

Sølvfisk kan ikke kravle på glatte lodrette flader, så man finder dem nogle gange i bunden af badekarret, hvor de ikke kan kravle op fra.

Sølvfisk er lyssky og man ser dem derfor sjældent i løbet af dagen. Her gemmer de sig nemlig i revner og sprækker, hvor de også lægger deres æg. Når sølvfiskens æg klækker, går der omkring et halvt år, før de er kønsmodne.

Hvad spiser sølvfisk?

Sølvfisk lever at bl.a. brødkrummer, avispapir, tapetklister og andre stivelses- eller sukkerholdige stoffer.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Hos Anticimex har vores teknikere det rette materiale og den rette viden til at bekæmpe sølvfisk så effektivt som muligt.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44