Hvordan blev WiseTrap udviklet?

I 2005 blev en baby i København skambidt af en rotte, der var kommet op fra kloakken. Anne Lerche så indslaget om dette i TV. Det fik hende til at bede sin mand, Preben Fritzbøger, om at opfinde en fælde, der kunne bekæmpe rotterne i kloakken. Før de kom op til overfladen.

Tre år senere, i 2008, var Wisetrap klar til at tage kampen op mod rotterne. Indtil da bestod rottebekæmpelse primært af giftdepoter placeret over jorden. Selv om 90 % af rotter på overfladen kommer fra kloakkerne.

Wisetrap var en revolutionerende opfindelse. Den bekæmpede problemet med rotter, hvor det var størst: I kloakkerne. Helt uden brug af gift.

Ud over at blive sat ind, hvor rotteproblemerne opstod, havde løsningen en anden stor fordel: Informationer om fældernes fangster, rotternes bevægelser o.l. blev sendt til det centrale system, Wiseplan. Det gav et overblik over bekæmpelsen. Hvor var det optimalt at sætte ind?

Siden blev der udviklet en lang række løsninger mere, som også bekæmpede rotter over jorden.

WiseCon bliver købt af Anticimex

I 2015 køber Anticimex 20 % af WiseCon. I 2017 køber Anticimex den resterende del af WiseCon. WiseCon hedder nu Anticimex Innovation Center og skal stå for den videre udvikling af intelligent skadedyrsbekæmpelse. Wisetrap bliver til Smart Pipe.

Det bliver startskuddet til en omfattende udvikling af SMART-løsninger.

Som følge af denne produktudvikling kan man ikke sige, at en Smart Pipe er en Wisetrap med et andet navn. Der er sket forbedringer på så mange fronter.

Wisetrap synger på sidste vers

Der er produceret Wisetraps frem til 2017. Med en forventet funktionsdygtig periode på 5 år, må det forventes at Wisetrap forsvinder fra bekæmpelse af rotter i kloakken, til fordel for Smart Pipe.

De Wisetraps, der fortsat er i gang, på det danske marked, er enheder, der tidligere har været brugt. En række virksomheder har opkøbt de brugte enheder, som de så udlejer/sælger, så længe det nu er muligt.

Det er ikke kun på "maskinsiden", at Wisetrap er på vej mod sin endelige udløbsdato. Også med hensyn til Wiseplan er der sket ændringer. Der er udviklet en ny version af platform, der understøtter de teknologiske fremskridt, som Smart Pipe og øvrige SMART-produkter har nydt godt af.

Wisetrap vil fortsat køre i den gamle Wiseplan, indtil denne blive lukket ned. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår dette vil ske.

Wisetrap blev starten på et fantastisk våben i kampen mod rotter. Nu har Smart Pipe bygget videre på dette og overtaget. Smart Pipe vil fortsat blive udviklet, så den bliver endnu mere effektiv.

Har du rotteproblemer? Kontakt os

Hvis du har problemer med rotter, så lad os hjælpe dig. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44