Flagermus

Flagermus

Flagermusen er et pattedyr, som findes i 950 forskellige arter i verden. I Danmark findes der dog kun 17 forskellige arter, hvor de mest almindeligt forekomne er dværgflagermusen, sydflagermusen og vandflagermusen.

Et enestående dyr

Det er et meget enestående og specielt pattedyr på flere måder. For det første er flagermusen det eneste pattedyr, som kan flyve.

Derudover en flagermus kendt for at hvile sig, mens den hænger med hovedet nedad. Endeligt har den et meget svækket syn, hvilket betyder, at flagermusen orienterer sig ved hjælp af korte ultralydsskrig, som den bruger til ekkolokalisering eller sonar, som det er kendt fra for eksempel ubåde.

Når skrigene rammer en genstand kan flagermusen danne sig et billede af omgivelser ved hjælp af lydene. Disse skrig kan ikke høres af mennesker, da den ligger over vores høregrænse på 20kHz.

Hvis du har problemer med flagermus, kan Anticimex hjælpe dig med at slippe af med dem. Flagermusen er fredet. Derfor må man ikke bare bekæmpe dem. I stedet sørger vi for at udsluse flagermusene. Det sker i følgende perioder:

  • 15/4-15/5
  • 15/8-15/9

Se herunder, hvordan en udslusning foregår.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44