Undgå væggelus og andre insekter

Sådan undgår du insekterne

I naturen har alle levende dyr og planter en speciel og vigtig rolle i økosystemet. Insekter er ingen undtagelse, da de blandt andet rengør, bestøver og udgør føde for større dyr. Kommer de dog ind i vores boliger, er det en anden sag. Her kan de nemlig blive skadedyr og blive en trussel for et sundt indeklima.

Pas på træet og tøjet

Nogle insekter kan klassificeres som direkte skadedyr, da de som navnet angiver, laver skader på forskellige materialer. Pelsklannere og møl går eksempelvis efter vores garderobeskab, hvor de spiser løs af dine sokker, skjorter, trøjer, jakker osv. For at forhindre disse insekter i tøjskabet bør du først og fremmest holde det rent, og ikke lade beskidt tøj ligge nederst i garderoben. Derudover anbefales det at hænge tøjet op i bøjler.

Andre insekter går ikke efter den nyeste tøjmode, men angriber i stedet træmateriale. Her er de mest almindelige borebiller, husbukken og herkulesmyren, som i de værste tilfælde kan ødelægge møbler og træfacader uden på huset.

Risikoen for denne type insekter kan du mindske ved at holde udsatte områder tørre og at gøre det let at inspicere trækonstruktionerne. Undgå også at bygge ”broer” mellem naturen og boligen. Med dette menes, at klatreplanter og lignende beplantning på huset bør holdes til et minimum. Ellers kan myrerne med lethed bruge dem som indgangspassage til huset. Det gælder i øvrigt også med mus og rotter.

Opbevar mad i aflukkede beholdere

En af de helt centrale aspekter man bør have styr på, når man sikrer sig mod insekter er fødevarer. Ligesom os mennesker er nogle insekter også på udkig efter lækker mad. Blandt andet melmøl, myrer og kakerlakker går gerne dit køkken igennem for at finde inspiration til aftensmaden. Især sidstnævnte kan være et ubehageligt bekendtskab, da de kan være allergifremkaldende over for børn og ældre personer. Kakerlakker spredes af sig selv og kommer endda nogle gange med den indkøbte madvare. Grundet deres utrolig hårdførhed kan du sjældent bekæmpe dem alene, og derfor skal som oftest have professionel hjælp.

Igen er det hyppig rengøring af overflade, som mindsker risikoen for en insektplage i køkken og rum til fødevareopbevaring. Undgå ligeledes at have gamle madprodukter stående i gammel og utæt indpakning. Et godt eksempel kan være din krydderisamling, hvor produkterne stadig står i åbne poser og lokker små kryb og kravl til. Anskaf dig i stedet små beholdere til dine produkter, som kan lukkes forsvarligt. Så holder insekterne sig væk.

På badeværelset gælder det om at sikre dig mod sølvfisk, der trives i omgivelser med skimmelsvamp og andre fugtskader. Sørg derfor altid for at lufte ud, når du har taget bad, så vægge og møbler i rummet tørrer så effektivt som muligt.

De usynlige fjender

Der findes også insekter i huset, som ikke umiddelbart kan ses med det blotte øje. Nogle af dem er gennemsigtige, nogle lyssky og andre bittesmå. Et par eksempler er boglus, lopper og mider. Mider i sengen er svære at komme af med, men du reducerer antallet kraftigt, hvis du lufter ud dagligt og hænger lagner udenfor, så tit du har muligheden. De kan nemlig ikke lide tør luft.

Væggelus lever af dit blod

Endelig er der et insekt, der også gemmer sig på soveværelset. Under madrassen, bag lister eller inde i sengerammen. Problemet med væggelus er steget de sidste par år, da vi tager dem hjem fra feriedestinationer, der i forvejen er plaget af det blodsugende lille væsen. De kravler frem om natten og angriber dig og de andre i rummet. De kan fremkalde en voldsom allergisk reaktion, og er ligesom kakerlakken nærmest umulige at skille sig af med. Har du mistanke om at have væggelus i din bolig, så kontakt os for at få professionel væggelusbekæmpelse.

Er du i tvivl om hvordan insekterne ser ud?

Tvivl ej! Prøv dig frem med vores ”Pest Identifier” for at finde frem til hvilke skadedyr der er tale om. Behøver du hjælp til at forebyggelse eller skadedyrsbekæmpelse, så kontakt os på via kontaktformularen herunder eller tlf. 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44