Hvordan får man kakerlakker? Anticimex kan hjælpe dig af med dem

Hvordan får man kakerlakker?

Hvordan får man kakerlakker?

Der er mange muligheder for at få kakerlakker. Med hjem fra ferie, med fødevarer, som ikke er varmebehandlet. De flytter sig gerne fra lejlighed til lejlighed i et lejlighedskompleks, så hvis en lejlighed er ramt af kakerlakker, kan det hurtigt gå ud over flere lejligheder.

Kakerlakker foretrækker steder med varme og god adgang til fødevarer (brød, kød, planter m.m.), er kakerlakkerne tilfredse. Det er derfor især restauranter, bagerier, køkkener og andre fødevareproducerende steder, som er udsatte for kakerlakker.

Tegn på, at du har kakerlakker

Der er flere tegn på, at du har fået kakerlakker. Formodentlig vil du se en levende kakerlak eller en kropsdel af en død kakerlak. Når der er mange kakerlakker, vil du også opdage en markant lugt. Du kan måske også høre dem.

Kakerlakker er nataktive, så i løbet af dagen vil kakerlakkerne opholde sig i deres gemmesteder. De gemmer sig i sprækker, bag eller under elektriske mikrobølgeovne kaffemaskiner Og andre steder, hvor det er mørkt og fugtigt.

Når det bliver stille og mørkt i rummet, vil de gå på jagt efter føde. Tænder du lyset, vil du kunne opleve, at du har fået et ”levende gulvtæppe”.

Er kakerlakker farlige?

Kakerlakken kan bære på en række smitsomme bakterier. Derfor gælder det om at få bekæmpet en forekomst hurtigst muligt. Ikke kun på grund af smittefaren, men også fordi få kakerlakker kan blive til mere end 50.000 på et år, under de rette forhold.

Kakerlakkerne går efter fødevarerne. Når et angreb konstateres, skal de ramte fødevarer smides ud. Samtidig kan det betyde, at virksomheden skal lukke, indtil kakerlakkerne er nedkæmpet.

Hvordan forebygger man kakerlakker?

Det gælder kort og godt om at gøre det surt for kakerlakkerne at opholde sig hos dig. Det gør du ved at:

  • Blokere kakerlakkernes foretrukne gemmesteder
  • Sørge for, at de ikke kan komme til fødevarerne
  • Holde en temperatur, som er for kold til kakerlakkerne. De foretrækker en temperatur på 25-30 grader.

Dette vil i mange tilfælde være meget svært at overholde. Derfor kan det for fødevareproducerende virksomheder være svært at holde sig helt fri for kakerlakker.

Hvordan behandler man for kakerlakker?

Når der er konstateret kakerlakker, gælder det om at finde kilden til angrebet. Så vil de ramte områder blive behandlet med insekticider (sprøjte/ædegift eller pudder)

Typisk skal der mere end EN behandling til. Hos Anticimex har vi ydermere en løsning, der kan overvåge din ejendom for kakerlakker. Enhederne placeres der, hvor kakerlakkerne foretrækker at være (ofte svært fremkommelige). Spores en kakerlak, sendes besked til det centrale system om dette, så der kan sættes hurtigt ind mod kakerlakkerne.

Har du fået kakerlakker?

Hvis du har fået kakerlakker, så kontakt os hurtigst muligt, så vi kan sætte ind med behandling mod kakerlakker, inden problemet vokser yderligere. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44