Kakerlakker i dit hjem eller bygning

Sådan ved du, om du har kakerlakker

Følg kakerlakkens spor som en professionel skadedyrsbekæmper

Hold øje med nogle af disse tegn:

  • Afføring: De ligner små peber- eller kaffekorn. Kakerlakker efterlader også mørke striber langs vægge, døre og gulve.
  • Hudafstødning: Under hamskifte adskiller en kakerlak først sit exoskelet fra kroppen og træder derefter ud af det. Exoskelettet bliver efterladt som en skal eller afstødt hud. Kakerlakkers hudafstødning ligner brune, tomme skaller af en levende kakerlak.
  • Lugt: Kakerlakker har ikke en specifik lugt, men de kan afgive en ubehagelig lugt, når de er til stede i stort antal eller når de forstyrres. Lugten beskrives ofte som muggen eller olieagtig og kan være ret stærk. Nogle mennesker har også rapporteret en sødlig lugt forbundet med kakerlakker.
  • Ægkapsler: De er små, brune og ovalformede. De kan findes i nærheden af deres skjulesteder og er et tegn på, at der er avlsdyr i nærheden.
  • Bidemærker: Kakerlakker har kæber. De kan efterlade spor på organisk materiale, de spiser, som madrester, sæbe, bøger, træ eller egentlig alt, der er af organisk oprindelse.

På natlig jagt

Tag en lommelygte!

For at være sikker på, om der er kakerlakker i dit hjem eller dine lokaler, er det bedst at undersøge om natten. De er aktive om natten og foretrækker at gemme sig om dagen, så det er nemmere at se dem, når stedet er stille og mørkt. De bevæger sig langs vægge og møbler og undgår at krydse åbne områder.

Kakerlakker forlader primært deres skjulesteder for at finde mad og vand, så din natlige inspektion bør fokusere på steder nær mad- eller vandkilder, såsom skabe, kæledyrs madskåle, håndvaske eller skraldespande.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44