Anticimex er specialister i rottebekæmpelse

Vejle har fået styr på rotterne

Tendensen med flere antal rotteanmeldelser er et problem man ser over hele landet. Men i Vejle ser den trend ud til at blive vendt på hovedet. Med Anticimex som kommunens rottebekæmpere er der blevet ændret på måden at gøre tingene på, og det har båret frugt. Hvad lægger til grund for succesen, og hvordan er livet på landevejen er for en skadedyrstekniker?

Når man er kommunal rottebekæmper er der mere i det end at køre rundt og hjælpe borgerne. Det kræver planlægning og koordinering, så bekæmpelsen bliver så effektiv som muligt uden, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten. Og det har Vejle Kommune bemærket:

”Vi kan allerede mærke nu, at deres (Anticimex, red.) fokus har båret frugt. De gør tingene meget grundigt, og der bliver taget mere seriøs hånd om eksempelvis kloakbrud, da kloakbrud gør, at rotterne kommer ud i systemet”, fortæller Dan Zoëga-Nielsen, der er afdelingsleder for Kørsel og Service i kommunen.

Hos teamet i Vejle er man glad for, at det store stykke arbejde begynder at belønne sig, efter en hård opstart, hvor man overtog bekæmpelsen fra et andet firma.

”Før vi overtog den 1. januar 2016 blev der lavet alt for mange dårlige bekæmpelser, som ikke har løst rotteproblemerne, og det har taget tid at rette op på”, forklarer teamleder Lars Westergaard.

Et konkret resultat på det gode arbejde kan eksempelvis findes i antallet rotteanmeldelser, som er faldet med over 10% i 2016 i forhold til året forinden.

Et ansvar over for borgerne

Arbejdet som rottefænger starter tidligt på dagen, hvor dagens aftaler gennemgås. Her er det altid de indendørs bekæmpelser som får højest prioritet, da de skal besøges inden for et 24-timers interval. Hvis der dukker akutte anmeldelser op i løbet af dagen, er teknikerne dygtige til at hjælpe hinanden, så opgaverne bliver klaret hurtigst muligt, fortæller teamets hundefører Finn Larsen.

Et andet vigtigt aspekt i jobbet er dialogen mellem skadedyrsteknikeren og borgeren: ”Jeg synes, at vi har et medansvar over for borgerne, og vi skal kunne skabe glæde, når vi er på besøg”, siger skadedyrstekniker Melina Vejs. ”Så udover at give dem ro i sindet ved at løse deres skadedyrsproblem, så er det også vigtigt at fortælle hvad de skal gøre for at problemet ikke opstår igen”.

”Det har været en udfordring for borgerne med de nye giftregler”, fortsætter René Christensen. ”Folk har haft svært ved at forstå, at vi ikke kan lægge gift i det forebyggende arbejde længere. Men det er blevet meget bedre nu, og det er vigtigt, fordi bekæmpelsen er nærmest et samarbejde mellem os og borgerne”.

Verdens bedste job

Selvom det måske kan ses som værende et hårdt arbejde, at køre rundt i al slags vejr for at bekæmpe de modstandsdygtige gnavere, så er der ikke noget holdet i Vejle hellere vil:

”Jeg synes, at det er verdens bedste job”, fortæller Finn begejstret, mens resten af gruppen med det samme bakker ham op. ”Man oplever simpelthen noget nyt hver eneste dag”.

Sådan har vi hjulpet andre med rottebekæmpelse

Frederikshavn Kommune får styr på rotterne med Smart Pipes

Alle kommunale bygninger sikres mod rotter

Skole fjerner rotter og smitterisiko med Smart Pipe

Har du brug for brug for hjælp? Kontakt os

Hvis du har brug for hjælp mod rotterne, så kontakt os. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44