Problemer med skægkræ? Kontakt Anticimex på 69151744

Hvilke skader forårsager skægkræ?

Skægkræ æder dine bøger, dokumenter, arkiver og andet af papir

Cellulosen i dine bøger og lignende er guf for skægkræ. Får du skægkræ, vil du opleve, at de går efter disse ting. I en almindelig husholdning vil det være irriterende, hvis de har spist af ens bogsamling.

For en række virksomheder, hvor dokumenter og bøger kan være uvurderlige eller livsvigtige (museer, hospitaler, biblioteker o.l.) er forekomsten af skægkræ virkelig dårligt nyt. For dem gælder det om at tilkalde professionel hjælp, inden problemet med skægkræene eskalerer yderligere.

Det er dog ikke det eneste de spiser. De spiser også gerne af vores fødevarer, især mel, havregryn og lignende produkter.

Bestil bekæmpelse af skægkræ

Skægkræ bærer ikke på smittefarlige sygdomme

Til gengæld kan du så – hvis du får skægkræ – ”glæde dig over”, at de ikke bærer på nogle farlige sygdomme, som de kan smitte dig med. De forårsager ”kun” materiel skade.

Hvor kommer skægkræ fra?

Som nævnt er skægkræ et forholdsvist nye skadedyr i Danmark. Det er kommet inden for de seneste par år. Det seneste år har det for alvor taget fat med anmeldelserne. Sandsynligvis er de kommet til Danmark fra Sverige og Norge, hvor de i adskillige år har døjet med skægkræ. De har oplevet en eksplosiv vækst i antallet af skægkræ. Sandsynligvis vil udviklingen blive den samme her i Danmark.

Skægkræ er ikke nemme at spotte

Fordi skægkræ er nataktive dyr, kan de være svære at observere. Hvis lyset bliver tændt, vil de naturligt søge dækning.

Skægkræ forveksles med sølvfisk

I en del situationer er skægkræ og sølvfisk blevet forvekslet. Skægkræ er mere hårdføre og sværere at komme af med end sølvfisk. Hvor sølvfiskene i høj grad har brug for et fugtigt miljø, klarer skægkræene sig også uden.

Skægkræ er også en del større end sølvfiskene.

Læs også

Hvem skal især være opmærksomme på skægkræ?

Er skægkræ farlige?

Hvordan ser skægkræ ud?

Har du problemer med skægkræ? Bestil bekæmpelse her

Hvis du er blevet ramt af skægkræ, kan Anticimex hjælpe dig. Vi har teknikere i hele landet, som kan hjælpe dig af med dem. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44