Hvordan undgår man sølvfisk?

Hvordan undgår man sølvfisk?

Sølvfisk er ikke farlige i sig selv, men de er ikke særlig lækre at være i nærheden af. Slet ikke når der er mange af dem. Samtidig er de udtryk for at fugtigheden i lokalet er højt. Dette bør få alarmklokkerne til at ringe.

Hvis fugtigheden konstant er høj, kan det medføre skimmelsvamp. I flere tilfælde er sølvfiskene endda et resultat af skimmelsvamp. Det er både sundhedsskadeligt og dyrt at få gjort noget ved.

Udluftning og rengøring

Fugt er altafgørende for at sølvfisk er i stand til at overleve og formere sig. Ellers dør de af udtørring eller mangel på føde. Luftfugtigheden skal derfor sænkes til under 60 procent – og gerne endnu lavere i en periode. En af de første ting man kan gøre er at lufte ud. Når du har taget et bad, er det derfor vigtigt at åbne vinduer og/eller døre umiddelbart efter. Ellers bliver fugten hængende, fordi den ikke kan komme væk. Det er ikke godt for hverken indeklimaet eller husets interiør.

Sølvfiskene er meget sky og lever derfor ofte i sprækker i gulv og vægge. Et godt råd er derfor at tætne så mange revner og huller som muligt, så man fjerner gemmestederne for insekterne. Især i skabene, hvor håndvaske og vandhaner er placeret, er det vigtigt at få gjort dette.

Støvsugning

Når du støvsuger, skal du være omhyggelig. Sølvfisk kan gemme sig i hjørner og revner, hvor der kan gemme sig ældre sæbeaflejringer og andet fugtigt materiale. Derfor er det vigtigt at få disse områder med, når du er i gang med rengøringen.

Sidst, men ikke mindst, så forsøg at minimere gulvvask. Naturligvis skal gulvet vaskes regelmæssigt for at fjerne bakterier, men når dette gøres, er det godt at gøre som anvist ovenfor. Nemlig at lufte ud, så gulvet hurtigt tørrer.

Har du problemer med sølvfisk?

Hvis du vil slippe af med dine sølvfisk, kan Anticimex hjælpe dig.

Brug kontaktformularen herunder eller ring til 69 15 16 56. Vi er landsdækkende og har også en tekniker i nærheden af dig.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44