Sådan undgår du sølvfisk

Sådan undgår du sølvfisk

Lepisma saccharina, som sølvfisken hedder på latin, er en af de ældste insekter på kloden, da den har eksisteret i mere end 300 millioner år. Den har fået sit navn på grund af den sølvfarvede krop, og så bevæger den sig på en måde, der får det at ligne, at den svømmer.

Sølvfiskens tilstedeværelse et ophobning af fugt. Det er da også de færreste, som nyder godt af at have sølvfisk ”svømmende” rundt på deres vægge, når de er ude for at tage et bad. Her lever de af vådt papir, sukker, stivelse eller lim på tapetet. Deres yndlingsspise er dog skimmelsvamp, så har du fået konstateret dette, så er der stor sandsynlighed for at sølvfiskene har indtaget din bolig.

Sådan forebygger du angreb af sølvfisk

Fugtighed er altafgørende for at sølvfisk er i stand til at overleve og formere sig. Ellers dør de af udtørring eller mangel på føde. Luftfugtigheden skal derfor sænkes til under 60 procent – helst lavere i en periode. Dette gøres ved udluftning og forbedring af ventilationen. En affugter kan dermed med fordel sættes op for at holde fugtigheden nede på et optimalt niveau.

Sølvfiskene er meget sky og lever derfor ofte i sprækker i gulv og vægge. Et godt råd er derfor at tætne så mange revner og huller som muligt, så man fjerner gemmestederne for insekterne. Især i skabene hvor håndvaske og vandhaner er placeret, er det vigtigt at få gjort dette.

Endeligt kan det være en god idé at mindske brugen af vand, når man gør rent, da det naturligvis er med til at sænke luftfugtigheden. Benyt i stedet en støvsuger jævnligt – også når det gælder revner og sprækker.

Har du brug for hjælp?

Har du konstateret sølvfisk i hjemmet og har problemer med at komme af med dem? Kontakt Anticimex i dag. Brug kontaktformularen eller ring til os på 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44