Bekæmpelse af bananfluer -det klarer Anticimex

Bananfluer

Bananfluer er markant mindre end de almindelige husfluer. De bliver op til 3 mm lange og har røde øjne. Bananfluen har et bronzefarvet bryst. Maven er sort for oven og grå i bunden.

Bananfluer reproducerer sig hurtigt

Bananfluen er en af de mest frugtbare fluetyper, der findes. Hver hun kan lægge op til 500 æg, der klækker i løbet af 30 timer, så de er voksne efter 9-12 dage. De voksne er seksuelt aktive i et par dage. Hunnerne kan håndtere sæd fra flere hanner til at befrugte deres æg. Få frugtfluer kan udvikle sit til et meget stort antal på meget få dage.

Fluers livscyklus består af fire stadier: Æg, larve, puppe og voksen. Larverne bliver klækket fra æggene, udvikler sig til pupper, hvorefter de undergår en metamorfose, som resulterer i, at den voksne flue bliver klækket fra puppen.

Bananfluens spisevaner

Frugtfluer har en tendens til at foretrække frugt og grøntsager under forrådnelse. Og generelt gæret føde. Både når de er larver og voksne.

Helbredsrisici

På grund af den tiltrækning, som rådnende materiale har på fluer, finder man ofte fluer på usunde steder, såsom affald, afføring, rør og andre steder med skidt og snavs, hvor der er mange mikroorganismer, der kan forårsage tyfus, kolera, dysenteri, tuberkulose, E-coli-infektioner eller parasitter som bændelorm. Når fluen lander på i det inficerede område, dækkes deres ben snabel med disse patogener, som bliver overført til de overflader, hvor fluen lander efterfølgende, og kontaminerer disse.

Læs mere om bananfluer

Bananfluer plager de danske hjem

Hvordan slipper jeg af med bananfluerne?

Har du brug for bekæmpelse af bananfluer?

Hvis du har brug for bekæmpelse af bananfluer, kan Anticimex hjælp dig. Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44