Husmår

Husmår

Måren ligner på billeder et nuttet dyr, som er hyggelig at have boende på sit loft. Sådan forholder det sig imidlertid ikke. Husmårer er i de fleste tilfælde meget generende, hvis de tager ophold i ens bolig, som oftest på loftet i sommer- og parcelhuse.

Der skal ikke meget til, før husmåren kan komme ind. En løs tagsten eller lignende er nok til at husmåren finder vej til dit loft.

I vores boliger finder de varme og tryghed, hvor de sover om dagen og sniger sig ud om natten.

Her jager de fugle og mindre pattedyr fra gnavere til pindsvin. Derfor lægger du som oftest heller ikke meget mærke til den ubudne gæst, men til gengæld mærker du til den på andre måder. Deres ekskrementer lugter kraftigt, og kan nemt fås øje på med en længde på op til 10 centimeter med en tykkelse på et par centimeter.

Derudover er måren heller ikke særlig stillegående, hvilket betyder, at du ofte kan bemærke larm, når den bevæger sig rundt. Den alvorligste risiko ved at have mår på loftet er dog, at de kan kradse og rive i isoleringsmaterialerne.

Husmåren, der er cirka 70 centimeter lange, parrer sig om sommeren. Ungerne fødes som regel først det efterfølgende forår. Der er som oftest op til fem unger i et kuld. Diegivningen varer ved til hen på sommeren.

Hvad kan du selv gøre for at fordrive måren

Husmåren bryder sig ikke om mennesker. Derfor kan man forsøge at fordrive den ved at gøre følgende:

  • Læg en godt svedig trøje op loftet
  • Læg menneskehår op på loftet (kan evt. skaffes fra din lokale frisør)
  • Hav lys på loftet. Gerne med timer, så der kan tændes og slukkes
  • Hav lyd på loftet.

Disse enkle råd får i mange tilfælde husmåren til at forlade dit loft.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44