Nærbillede af hveps

Hvepsesæson på sit højeste - sådan undgår du hvepsene

Sommertid er hvepsetid

Vi oplever for tiden en forhøjet mængde opkald vedrørende hvepsebekæmpelse, og det kommer som ingen overraskelse. Sommerens lune vejr er hvepsenes foretrukne. Her er de meget aktive i søgen efter føde til deres bo. Bor du tæt på skoven eller andre naturområder, er det nærmest umuligt at afskærme sig helt fra dem, men du kan altid gøre en indsats for at være så fri for dem som muligt.

Hvepse tiltrækkes af mad

Når vejret tillader det, elsker vi at tænde op for grillen og spise uden for husets fire vægge. Findes der noget bedre en dansk sommeraften? Det er svært at komme i tanke om, og hvepsene er heller ikke kede af det. De bliver hurtigt tiltrukket af kød og søde madvarer, som de selv kan anvende som føde. Hvis du derfor vil undgå ubudne gæster ved middagsbordet, så læg film eller sølvpapir over maden, så hvepsene ikke kan tilgå maden.

Derudover har lugten sværere ved at nå frem til hvepsene. Når måltidet er ovre, så husk at rydde ordentligt op efter dig selv. Gamle madrester er også guf for hvepsene, og pludselig kan der være en direkte flyveforbindelse mellem din bolig og hvepseboet.

Fjern hvepseboet så hurtigt som muligt

Hvis du forstyrres meget af hvepse i dagligdagen er det sandsynligvis fordi, at du har et hvepsebo placeret i nærheden af eller ligefrem på dit hjem. Fjern boet så hurtigt som muligt, for ellers vokser det sig bare større med tiden – og dit problem ligeså. Fjern det dog aldrig selv, da hvepse kan være aggressive, hvis de fornemmer, at deres bo er i fare.

Når vi nærmer os sensommeren, begynder nedfaldne frugter som æbler og diverse bær at modne. Hvis du ikke selv tager dig af det, vil det virke som et tag-selv-bord for hvepsene, som ubesværet kan spise løs af frugterne. Vi råder folk til at fjerne frugterne, så det ikke lokker hvepse til. Gør det dog med forsigtighed, da der er mulighed for at forstyrre allerede spisende hvepse, der ikke har lyst til at få taget deres mad fra sig.

Tre råd til at slippe af med hvepsene:

  1. Beskyt kød og søde sager, når du spiser udenfor
  2. Lad ikke madrester lægge frem i nærheden af boligen
  3. Fjern et hvepsebo så tidligt som muligt, men gør det ikke selv

Læs også

Er hvepsestik giftige?

Fjern de gamle hvepseboer

Forskelle på hvepse og bier

Hvordan forebygger jeg en hvepseinvasion

Hvorfor er hvepse så aggressive sidst på sommeren

Problemer med hvepse? Bestil hvepsebekæmpelse

Lad os tage hånd om dine hvepse, så du kan få din normale hverdag tilbage. Brug kontaktformularen herunder eller ring til os på 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44