Sådan slipper du af med amerikanske kakerlakker

Amerikanske kakerlakker

De kan findes i hjem, restauranter og hoteller

OG ALLE ANDRE STEDER, HVOR DE KAN FINDE MAD OG VAND.

De kan ofte findes i køkkener og andre områder, hvor mad opbevares eller tilberedes. De er særligt tiltrukket af sukkerholdige og stivelsesholdige fødevarer, men kan leve af alt organisk.

Amerikanske kakerlakker er i stand til at overleve i flere uger uden mad.

De lever i cirka et år, hvor de vil gennemgå flere hudskifter, mens de vokser og udvikler sig. De er en af de hurtigste insekter i verden og kan løbe op til 3 miles i timen (4,8 km/t).

Hvordan ser amerikanske kakerlakker ud?

LÆNGDE: 2,8 til 5,3 cm.

FARVE: Brun med lyse markeringer på pronotum.

VINGER: Kun hos voksne. Hos hunnen er de lige så lange som bagkroppen. Hos hannen strækker de sig ud over spidsen af bagkroppen.

FORPLANTNING: Deres ægkapsel (ootheca) er mørk. Inkubationstid: 50-55 dage. En hun kan producere omkring 10 ægkapsler i løbet af hendes levetid med et gennemsnit på 14-16 æg pr. ægkapsel. Den tid, det tager at fuldføre deres hele livscyklus, påvirkes af temperaturen og kan variere fra 6 måneder til 24 måneder.

AFFØRING: Lignende mus, men uden spids og rillet.

HABITAT: Foretrækker varme, fugtige kældre (optimal temperatur mellem 21-33 °C) og kloakker. Den vil kravle op til køkkener på andre etager for at finde mad.

LEVEALDER: Amerikanske kakerlakker lever i gennemsnit i 14 til 15 måneder.

Hvordan lugter amerikanske kakerlakker?

Amerikanske kakerlakker har en lugt, der kan være svær at identificere, hvis der kun er et par af dem. Så det er ikke nemt at genkende en aktiv kakerlakinfestation kun ved lugten.

Der siges, at de afgiver en muggen, muglugt, sodet eller olieagtig lugt. Orientalske kakerlakker lugter værre end amerikanske og tyske kakerlakker. Men når man tilføjer afføring, madrester og døde insekter til denne stinkende cocktail, får man en forfærdelig lugt, som man helt sikkert vil bemærke. Denne lugt bliver værre, når kakerlakinfestationen udvikler sig.

Lugten udsendes af en oleinsyre (kemisk stof), som de bruger til at kommunikere med andre kakerlakker om mad, formering eller deres rede.

Æg fra amerikanske kakerlakker ligner meget dem fra orientalske kakerlakker.

De er brede og mørkebrune, men en anelse mindre end æg fra orientalske kakerlakker.

Hunnerne lægger deres kakerlakæg (grupperet i en ægkapsel) én dag efter at de er fuldt dannet, på steder med adgang til mad.

Hver ægkapsel indeholder 14 til 16 æg, som vil klække efter 50-55 dage. Denne art er kendetegnet ved, at nymferne forbliver inde i ægkapslen indtil deres første hudskifte. Hunner kan lægge æg ugentligt, hvilket betyder, at en voksen hun kan producere 15 til 90 ægkapsler.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44