Møl i fødevarer

Møl

Møl i fødevarer

Der findes mange forskellige varianter af møl, som lever i fødevarer. I Danmark er de mest almindelige melmøl og tofarvede frømøl. Melmøllene er en smule større og kan blive op til 20 mm lange. De tiltrækkes af tørre fødevarer, som opbevares i stuetemperatur. Her lever de i maden og lægger æg.

Melmøl (Ephestia kuehniella) og tofarvede frømøl (Plodia interpunctella) er nataktive og sidder om dagen og hviler sig i revner og sprækker.

Larverne er de egentlige skadevoldere, og melmøllarverne findes ofte i hvedemel, men æder i øvrigt alle andre melsorter og mølleriprodukter.

Den tofarvede frømøls larver foretrækker, tørret frugt, nødder og mandler, men undertiden også korn og kornprodukter

Larver forlader den vare, de har levet i, for at opsøge beskyttede steder, ofte højt oppe ved sprækker og hulrum langs loftslister, her gemmer sig mens forpupningen sker, og de kommer ud som møl.

De voksne møl forårsager ikke nogen skader, men det gør laverne til gengæld. De forurener produkterne ved at spinde en silketråd, der gør madvarerne helt slimet. En voksen møl kan lægge op til 400 æg på 14 dage, og disse klækker efter en uges tid. Larverne er mellem 12-20 mm lange og har en lys farve med sort hoved.

Det gælder om at få bekæmpet møl, inden problemet bliver for stort.

Møl i tekstiler som tøj og møbler

Nogle mølarter går i tekstiler i stedet for fødevarer. De kaldes for tekstilmøl. Et angreb afsløres ofte ved, at man ser de voksne møl flyve rundt.

Larverne derimod lever mere skjult på mørke og uforstyrrede steder, som f.eks. i uldtøj og pelsværk, der ikke bruges så tit, i møbelbetræk og i uldtæpper, under reoler, skabe og sofaer.

Det er larverne, der forårsager skaden, da de voksne møl ikke tager næring til sig. I uldtøj gnaver larverne trådene over, så der bliver huller, men ofte vil man også kunne se larvernes, spind, larvehylstre og ekskrementer.

Tekstilmøl er ikke skadelige for mennesker og bygninger, men beskadiger tekstiler.

Få hjælp til mølbekæmpelse

Vi kommer ud og hjælper dig, hvis du har identificeret møl. Vi står klar med mølfælder med feromonpatroner, og kan give dig en sikringsaftale, så du kan have ro i sindet.

Ønsker du at høre mere om vores bekæmpelse af møl, så kontakt os hurtigst muligt.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44