Mus

Mus

Husmusen

Husmusen holder til i vægge, på lofter eller under vores gulve. Den er altædende, men den foretrækker frø og kornprodukter. Den spiser dagligt cirka 10 % af sin kropsvægt, men den største gene den efterlader, er dens urin og ekskrementer.

Gnaveren bliver højst 18 måneder gammel, og hunnen føder 3-4 kuld med 4-8 unger i hvert kuld. Kroppen hos en voksen husmus er ca. 8-9 cm lang, mens halen alene kan vokse sig op til 9 cm lang. Ryggen er mørk gråbrun med mere eller mindre synlige gulbrune striber. Bugen er gråhvid eller nogen gange gullig. Øjne og ører er relativt små.

På trods af størrelsen kan den komme ind ad huller på en størrelse af blot 6-7 mm (den samme diameter som en blyant). Kan den få hovedet igennem, kan resten af kroppen nemlig også komme igennem.

Halsbåndmusen

Halsbåndsmusen - eller skovmusen som den også kaldes, lever helst udendørs i naturen, men søger ind i villaer og sommerhuse om efteråret for at få varme og føde før vinteren.

Halsbåndsmusen henter størstedelen af sin føde fra planteriget, såsom nødder, skud og knopper. Når de kommer ind i bygninger er musene dog ikke nær så kræsne, og kan tage bider af ting som sæbe og stearin.

Halsbåndsmusen findes i både stor og lille art og har en kropslængde på 8-13 cm og cirka lige så lang hale og forveksles ofte med rotteunger. Den har store fremtrædende ører og øjne. Ryggen er gulbrun, ofte med antydning af rødbrun og bugsiden er hvid. Hunnen føder op til tre kuld per år med 1-8 unger i hvert kuld.

Sådan kan vi hjælpe dig

Hos Anticimex er vi klar til at hjælpe dig med de mest moderne og nytænkende løsninger inden for bekæmpelsen af mus. Vi benytter nye teknologiske udstyr og er helt opdateret med de seneste regler inden for skadedyrsbekæmpelse

Vil du høre mere om vores løsninger, så kontakt os for at høre nærmere, hvordan vi kan hjælpe dig med dit problem med mus. Brug kontaktformularen eller ring til os på 69 15 17 44.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44