Hvilke skader forårsager svaler

Hvilke skader kan svaler forårsage?

Sådan kan svalerne skade din virksomhed

Det kan være en overraskelse at opdage, at svaler, trods deres lille størrelse, kan være kilde til betydelige skader på din bygning, din parkeringsplads eller din læsserampe. Det mest bemærkelsesværdige problem ved svalerne er deres ekskrementer.

Udover at indeholde bakterier, der er skadelige for mennesker, kan ekskrementerne nemlig ætse og nedbryde forskellige bygningsmaterialer – særligt når de blandes med regnvand. Derudover kan deres reder være et tilflugtssted for diverse skadedyr, som kan forårsage yderligere problemer for bygninger.

Kan svalerne skade dit helbred?

Ud over de fysiske skader, som svalerne uheldigvis kan forårsage på bygninger, er der også sundhedsmæssige risici forbundet med, at svalerne opholder sig i din virksomhed eller under tagryggen på jeres bygning. Deres ekskrementer kan nemlig bære på en række alvorlige sygdomme – herunder papegøjesyge, campylobacter og salmonella.

Disse sygdomme kan forårsage symptomer som vejrtrækningsbesvær, mavesmerter, feber og i nogle tilfælde kan det føre til mere alvorlige tilstande som kroniske ledsmerter. Dog er dette yderst usandsynligt og bør dermed ikke være en stor bekymring for dig, som har svaler.

Hvorfor skal vi passe på svalerne?

På trods af de problemer, som svaler kan medføre, er det vigtigt, at vi behandler svalerne med omhu. Svalerne spiller nemlig en vigtig rolle i vores økosystem, fordi de hjælper med at kontrollere populationen af insekter. Svaler er derfor beskyttede arter i mange lande, og det er vigtigt at håndtere eventuelle svaleproblemer på en etisk – og ikke mindst lovlig – måde. Men hvordan kan du bekæmpe svalerne på en fornuftig og skånsom måde?

Anticimex kan hjælpe dig med at bekæmpe svaler

Anticimex er eksperter inden for svalesikring. Vi anvender humane metoder såsom fuglenet til at sikre, at svalerne ikke skaber problemer for din virksomhed. Vi er dedikerede til at hjælpe dig af med de gener og skader, som svalerne medfører, og derfor foretager vi grundig kontrol og observation af svalernes adfærdsmønstre, så vi ved nøjagtigt, hvor det er nødvendigt at etablere fuglenet.

Fuglenettet fungerer som en fysisk barriere for fuglene, som gør det umuligt for dem at bygge reder under tagryggen på jeres bygning – helt uden at fuglene kommer til skade. Vores erfarne team er klar til at yde professionel skadedyrskontrol og hjælpe dig med dine svaleproblemer. Er du klar til at slippe af med skadedyr i din virksomhed, i din boligforening (https://www.anticimex.dk/skadedyrsbekaempelse/boligforeninger/) eller i dit forsyningsselskab? Eller har du spørgsmål til pris, proces eller andet? Kontakt os for mere information.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44