Tæppebille

Tæppebiller

Sådan genkender du tæppebiller

Tæppebiller, som tilhører slægten Anthrenus, er små skadedyr, der kan forårsage skade på uld, pels, tæpper, møbler og andre tekstiler i hjemmet. For at genkende en inficering med tæppebiller er det først og fremmest vigtigt at kende til tæppebillens udseende.

Udover at spotte selve tæppebillerne og larverne, kan du også være opmærksom på små bidemærker i tekstiler eller huller – især i uldprodukter. Endelig kan små spindelvævslignende kokoner være et tegn på, at tæppebillerne har inficeret dit hjem. De små kokoner er nemlig larvernes beskyttende skjul under metamorfosen. Hvis du opdager nogle af disse tegn, er det en god idé at handle hurtigt, så du kan begrænse skaden ved at stoppe inficeringen i et tidligt stadie.

Tæppebiller skader dit hjem

Selvom tæppebiller ikke er decideret farlige for dit helbred, kan både biller og larver forårsage betydelige skader på tøj, dine møbler og andre tekstiler i dit hjem. Særligt larverne har en forkærlighed for uld og silke – men vil også spise en række andre naturlige materialer og tekstiler. Desværre opdages tæppebiller ofte først, når skaden allerede er sket – ofte i form af små huller i tøj eller tæpper.

Hvor kommer tæppebiller fra?

Tæppebiller er vidt udbredte i naturen og trives både udendørs og indendørs. De kan komme ind i hjemmet via åbne vinduer eller fra redemateriale fra fugle og mus. Voksne tæppebiller søger ofte steder med rigelige fødekilder for at lægge deres æg, som for eksempel døde insekter, ådsler eller tekstiler.

Har du tæppebiller? Anticimex hjælper med bekæmpelse

At identificere et problem med tæppebiller i dit hjem er kun det første skridt. Når inficeringen er bekræftet, bør en effektiv bekæmpelse af tæppebiller iværksættes hurtigst muligt. Bekæmpelse kan være kompleks og kræve flere behandlinger for at sikre, at alle æg, larver og voksne insekter er blevet dræbt. Anticimex har erfaring og ekspertise i bekæmpelse af klannere og tæppebiller og kan hjælpe med at sikre, at dit hjem er frit for disse skadedyr.

Har du brug for vores hjælp? Kontakt os via vores kontaktformular eller ring direkte til os på 69 15 17 44 mandag til torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15. Vi står klar til at hjælpe dig med at gøre dit hjem skadedyrsfrit.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44