Kakerlakker

Kakerlakkerne tilhører en af de allerældste insektarter. Man formoder, at der også fandtes kakerlakker for mere end 200 millioner år siden. Der findes 3.500 varianter. Den mest almindelige art i Danmark er den tyske kakerlak (Blattella germanica), som i voksen tilstand er mellem 10-15 mm lang. De er mest aktive om natten. En tysk kakerlak bliver typisk 3-6 måneder gammel.

Altædende kannibaler

De kommer ofte ind i vores hjem eller forretninger med fødevarer, hvor de søger hen til en varm og fugtig plads, fx i køkkenet eller på badeværelset. Den er praktisk talt altædende og spiser sågar også andre døde kakerlakker. En kakerlak kan leve op til en måned uden mad. De kan kun klare sig uden vand i en uges tid.

Kakerlakker har en brun farve med to mørke striber på brystskjoldet og hunnen bærer på æggekapslen indtil den er klar til at klække. Ægget kan indeholde omkring 30-40 små nymfer. Nymferne skal igennem seks stadier, før de er fuldt udviklede. Denne udviklingstid tid tager gennemsnitligt to måneder ved to graders varme. Jo koldere det er, jo længere tid tager udviklingstiden.

Kakerlakkerne er meget sociale væsner, som ynder at sidde mange sammen i revner og maskiner, hvor der er mest fugt og varme. Via rør og ledninger spreder de sig let videre i en bygning og kan derfor skabe en større skade, end først antaget.

Stor spredning på kort tid

Kakerlakker er gode til at formere sig. Det gælder især den tyske kakerlak. En hunkakerlak og den afkom kan producere mere end 30.000 kakerlakker på et år. Derfor gælder det om at sætte hurtigt ind, hvis man konstaterer kakerlakker.

Få professionel hjælp til kampen mod kakerlakkerne

Kakerlakker er hårdføre og meget dygtige til at tilpasse sig forholdene, som de lever under. Derfor er de meget svære at slippe af med. Det kræver en indsats af professionelle. Kontakt os derfor for at høre, hvad vi kan gøre for dig. 
Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44