Rotter i din bygning? Kontakt Anticimex 69151744

5 gode råd: Sådan undgår du rotter og mus i din bolig

Hvad kan du gøre for at undgå rottebesøg?

Du kan gøre en en række ting for at sikre din ejendom. Rotterne kommer som regel indenfor, når vi ikke har sikret vores bolig optimalt. Her kommer fem nyttige råd fra vores skadedyrsekspert Gert Andersen, som en hjælp til dig, der vil slippe for rotter og mus.

Kontrollér din kloak

Kloakken er et godt sted at starte. Det er nemlig rotternes naturlige levested. Gå derfor en gang imellem ud til dit kloakdæksel og let en smule på det. Tjek om der er små huller, grus eller jord. Hvis det er tilfældet, så kan det være en indikation på en skade på kloakken, hvilket du straks bør undersøge nærmere.

Hav styr på dine slyngplanter

Blomster er flotte og kan pynte på en ellers grim facade. Vær opmærksom på, at rotter og mus kan bruge dine slyngplanter som klatrestativ og kravle hele vejen op igennem taget, og så har de adgang til dit loft. Derfor skal du regelmæssigt klippe planterne til, så de har en afstand på cirka en halv meter til taget.

Sæt metalnet foran ventilationsriste

Næsten alle huse har en ventilationsrist udenfor, da de har behov for at ånde og lufte ud. Langt de fleste riste har dog for stor afstand imellem rillerne. Mus skal blot bruge 5-7 mm plads for at trænge ind et sted, mens rotter kan komme ind igennem huller med en diameter på 15 mm. Hvis ventilationen ikke er sikret, er der nærmest fri adgang for de rotter og mus.


Løsningen er at sætte et metalnet op foran. Det er vigtigt, at materialet er metal, så rotter og mus ikke kan gnave sig igennem nettet. Hvis du anvender et hønsenet til formålet, så sørg for at rulle det sammen, så hullerne ikke er større end diameteren på en kuglepen.

Hav styr på dit skrald

Hvis gnaverne først er kommet indenfor, vil de normalt gå efter maden som det første. Der, hvor den har lettest tilgængelighed, er ved din skraldespand, hvor maden (eller resterne af den) ligger til fri benyttelse for gnaverne. Hold derfor øje med stedet, hvor din skraldespand er placeret, for at se om der ligger efterladenskaber fra rotter eller mus. Hold det derudover pænt rundt omkring skraldespanden, så der ikke ligger affald på gulvet, som kan anvendes som tag-selv-bord.

Sørg for tætte afløb

Det er nok ikke noget du tjekker særlig ofte. Afløbene til dine vandvarmer eller vaskemaskine. Hvis de ikke er tætte eller ikke sidder ordentligt fast, kan du risikere at en rotte bruger den som vejen ind i din bolig. Derfor bør du engang imellem sørge for, at alt virker som det skal.

Endeligt bør du også have fastspændt din rist på badeværelset. Hvis ikke det er gjort, kan en gnaver skubbe risten op, og så risikerer du at gå i bad med en rotte.

Kommunal rottebekæmpelse

Hvis uheldet er ude og du allerede har set en rotte uden for eller i dit hjem, skal du kontakte din kommune, da de er ansvarlige for den private rottebekæmpelse. Den har du betalt via din kommuneskat. Gå på Google og skriv "anmeld rotter" og så din kommune. Så vil du i de fleste tilfælde havne på den side, hvor du kan anmelde rotterne.

Vi kan hjælpe dig med rottebekæmpelse

Hvis du ikke har rotter, men gerne vil være på den sikre side, kan du tegne en sikringsordning med Anticimex. Ring 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44