Kan man forebygge væggelus? Anticimex

Kan man forebygge væggelus?

Du kan ikke forebygge forekomsten af væggelus. Men der er en række ting, som du kan gøre, som reducerer din risiko for at blive ramt af væggelus.

Væggelus er ved at være immune over for gift

Tidligere har man brugt gift, når man har foretaget væggelusbekæmpelse og forebyggende indsats. Efterhånden er stadig væggelus blevet immune over for den gift, som er blevet anvendt og fortsat anvendes af nogle firmaer. At pumpe værelser fulde af gift, giver ikke den ønskede garanti eller effekt.

Rettidig omhu kan redde dig for væggelus

Der er en række ting, som du kan gøre for at reducere problemer med væggelus. Læs mere om det her på siden. 

Tjek dit hotelværelse for væggelus

Mange får væggelus med hjem, når de har været på ferie. Værelset har været inficeret med væggelus, som kommer med hjem i tøjet eller andet blødt materiale.

Her finder du en guide til, hvor du skal tjekke og hvad du skal se efter .Tag den med på ferie. Skal dine børn på lejrtur, så giv dem også en guide med. Så I kan minimere risikoen for, at I bliver invaderet af væggelus.

Selv om der kan være en vist sammenhæng med hotellets kvalitet, kan man også være uheldig på et ”fint” hotel. Det kræver blot, at en tidligere gæst har haft væggelus med. Derfor gælder det om at tjekke, uanset hvor du overnatter.

Læg ikke din kuffert under sengen - eller på sengen

Når du er landet på dit værelse og skal pakke ud, så lad være med at lægge kufferten på din seng, når du pakker ud. Og lad være med at lægge kufferten under sengen bagefter. Er der væggelus på dit værelse, vil disse to områder være højrisiko-zoner.

Jo længere væk du kan få din kuffert og dit tøj fra sengeområdet, jo bedre. Kan du sætte din kuffert på badeværelset, så gør det. Væggelusene har svært ved glatte overflader.

Har du en hardcase-kuffert vil det også være en hjælp, for den har også hårde, glatte kanter.

Tjek de møbler, som du køber brugt – GRUNDIGT

Det kan være fristende at købe møbler, madrasser og lignende brugt. I mange tilfælde går alt godt og du har gjort et godt køb. Desværre kan disse brugte ting indeholde væggelus, som du så tager med hjem.

Også her kan du bruge vores guide, som viser, hvad du skal kigge efter. Finder du noget, når du inspicerer varen, så undlad at købe den. Generne og prisen for en væggelusbekæmpelse vil hurtigt overstige den besparelse, som du kunne have gjort.

Læs også

Kan man forebygge væggelus?

Sådan undgår du væggelus

Hvad gør en væggelushund?

Kan man selv (med succes) bekæmpe væggelus?

HAR du fået væggelus? Kontakt os NU 

Hvis du HAR fået væggelus, handler det om at reagere hurtigt, at få professionel hjælp til at fjerne væggelusene. Vi kan hjælpe dig. Kontakt os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Jo før du får fjernet væggelusene, jo nemmere er det, jo billigere er det, jo før slipper du for at blive bidt.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44