Væggelus - kræver professionel hjælp at fjerne - brug Anticimex

Kan man selv fjerne væggelus?

Væggelus er svære at finde

Din første udfordring er, at væggelus ikke er særlig store. Et væggelusæg er ca. 2 mm stort og er nærmest gennemsigtigt. Efterhånden som de vokser, får de en mørkere, brun farve. Fuld udvokset er væggelus ca. 5 mm. Det svarer til en æblekerne.

Ud over at være ret små, er væggelus også gode til at gemme sig. De vil ofte gemme sig i området omkring din seng. Det er jo der, de finder deres føde: dit blod. De kan dog godt være flere meter fra senge i møbler, tøj og andet.

Du skal finde alle væggelusene – ellers har du snart problemer igen

Får du ikke fjernet alle væggelusene, formerer de tilbageblevne sig og skabe en ny væggelusbestand. Samtidig kan du få nye med hjem fra ferie, dit loppefund, børnenes studietur osv. En væggelushun lægger typisk 2-4 æg om dagen. En væggelushun kan i sin levetid lægge 200-500 æg.

Effektiv væggelusbekæmpelse kræver det rette udstyr

Når du finder væggelusene, skal de bekæmpes. Det er ikke bare lige ud ad landevejen. I dag bekæmpes væggelus med en række løsninger:

Gift mod væggelus

I mange år har det foretrukne middel mod væggelus været gift. Det har desværre vist sig, at væggelusene er ved at udvikle resistens overfor midlerne. Derfor er mange skadedyrsbekæmpere (deriblandt Anticimex) gået væk fra at bruge gift.

Damp mod væggelus

I stedet for at bruge gift mod væggelusene, anvendes damp. Den varme damp dræber væggelusene øjeblikkeligt. Udover at være mere effektivt, er brugen af damp mod væggelus også en mere miljøvenlig løsning. Dampen kan bruges på alle overflader, som kan være ramt af væggelus.

Væggeluslokkedåser

Har du været ramt af væggelus, giver det god mening af installere ”lokkedåser” rundt om din seng. De indeholder et feromon, som lokker væggelus i lokalet til. Er der flere væggelus, vil de søge mod lokkedåserne og dermed afsløre sig selv.

Væggelushund

Har man et hotel, et konferencecenter eller lignende, som er blevet ramt af væggelus – eller man har mistanke om det – kan det ofte betale sig at rekvirere en væggelushund. Der er tale om en specialtrænet hund, der kan opgave væggelus i alle stadier. Den kan hurtigt gennemsøge flere værelser. Væggelushunden markerer der, hvor den finder væggelus.

Væggelus kan hurtigt sprede sig. Er et værelse ramt, kan de omliggende værelser også nemt blive ramt. Det er ikke billigt at rekvirere en væggelushund, men set i forhold til tabt indtjening og dårligt rygte, er det en god investering. Konstateres væggelus sættes en behandling i gang.

Erfaring med væggelusbekæmpelse

Fordi væggelus ikke er et ”nemt tilgængeligt” skadedyr, kræver det erfaring med bekæmpelsen. Der er mange steder, der skal sættes ind.

Kan jeg forebygge væggelus?

NEJ. Der er så mange kilder til væggelus:

  • Ferierejser
  • Loppefund
  • Studieture
  • Det brugte tøj, som du fik af en kollega til dine børn

Kan jeg reducere risikoen for at få væggelus?

JA, det kan du. læs mere via linkene

Læs også

Kan man forebygge væggelus?

Sådan undgår du væggelus

Hvad gør en væggelushund?

Kan man selv (med succes) bekæmpe væggelus?

Hvad koster væggelusbekæmpelse?

Der er stor forskel på omfanget af væggelusangreb, og dermed behovet for behandling. Prisen for væggelusbekæmpelsen er baseret på bygningstype og omfang.

Kontakt os

Er du blevet ramt, eller har mistanke om det, så kontakt vores kundeservice på tlf. 69 15 17 44 eller via kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44