Sådan undgår du væggelus på ferien

Sådan undgår du væggelus på din ferie

Hvad bør du tænke på inden afrejse?

Vælg en kuffert af metal eller hård plastic

Hvis du skal ud at investere i en ny kuffert inden afrejse, så anbefaler vi, at du finder en i metal eller hård plast. Deres glatte overflade og færre syninger, gør det langt vanskeligere for væggelus at trænge ind i din bagage.

Hvad skal du gøre ved ankomst?

Placer din kuffert et sikkert sted

Du er endelig ankommet og har fået nøglerne til dit værelse. Efter at have været lang tid undervejs, er det naturligt at være lettere udkørt og bare smide sig på sengen i nogle minutter. Men inden du slapper helt af, bør du undersøge for væggelus. Placér derfor din kuffert på badeværelset og helst oppe i et badekar eller i brusekabinen. De glatte overflader gør det svært for væggelusene at komme derhen, og væggelus findes sjældent i dette rum. De opholder sig som regel tæt på sengen, så de har kortest vej hen til fødekilden. Dig.

Væggelus lever af at suge blod fra mennesker. De fuldt udviklede væggelus suger imellem fem til ti minutter og resultatet kan normalt ses som røde mærker i huden.

Hvis der ikke er plads på badeværelset, så find et kuffertstativ eller en stol at stille din taske på. Det værste du kan gøre, er at åbne din kuffert på sengen eller at skubbe den ind under sengen.

Led efter væggelus i sengen

Når du har placeret kufferten et sikkert sted, kan du starte efterforskningen. Væggelusene gemmer sig under madrasser, i sengerammen og bag gulvlister. De er 5-6 millimeter lange, flade og rødbrune. Nogle gange kan det også være deres afføring, som afslører dem. Så hvis du får øje på en masse sorte små pletter under madrassen, er der med stor sandsynlighed væggelus på spil.
Se her, hvilke tegn på væggelus, du kan se efter

Kontakt personalet

Identificerer du væggelus eller spor efter dem, når du ankommer, er det vigtigt, at du reagerer med det samme. Underret personalet eller udlejer omgående. Sørg for at lukke døren til værelset.

Hvad skal du gøre, når du kommer hjem?

Hvis du har holdt ferie et sted, hvor der har været risiko for væggelus, så tjek din bagage godt igennem for væggelus, mens du pakker ud.

Husk følgende:

  • Undgå at pakke din kuffert ud i soveværelset eller tæt på sengen
  • Pak heller ikke ud på gulvtæpper eller i stuemøblerne
  • Vælg gerne et godt oplyst sted med få møbler
  • Vær forsigtig og hold godt øje, når du pakker ud
  • Vask tøjet ved 60 grader, eller put det i en pose i fryseren ved -18° C i minimum 72 timer (tøjet skal være løst-pakket).

Få hjælp mod væggelusene

Har du været uheldig at få væggelus med hjem fra ferie, så er vi klar til at hjælpe dig med bekæmpelse af væggelusene.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44