Sådan undgår du væggelusproblemer på din ferie - Anticimex

Sådan undgår du væggelus på din ferie

Om du benytter dig af luksushotel, Airbnb eller camperer, så er du i risikozonen for at medbringe væggelus hjem fra din sommerferie. De upopulære blodsugere har haft en enorm fremgang siden årtusindeskiftet, og derfor skal du være opmærksom, når du ankommer til din feriedestination. Tag vores væggelusguide med, så du ved, hvad du skal se efter.

Stil kufferten i badekarret

Du er endelig ankommet og har fået nøglerne til dit værelse. Efter at have været lang tid undervejs, er det naturligt at være lettere udkørt og bare smide sig på sengen i nogle minutter. Men inden du slapper helt af, bør du undersøge for væggelus. Placér derfor din kuffert på badeværelset og helst oppe i et badekar eller i brusekabinen. Væggelus findes nemlig sjældent i dette rum. De opholder sig som regel tæt på sengen, så de har kortest vej hen til maden. Dig.

Væggelus lever af at suge blod fra mennesker og andre varmblodige dyr. De fuldt udviklede væggelus suger imellem fem til ti minutter og resultatet kan normalt ses som røde mærker i huden.

Hvis du skal ud og investere i en ny kuffert inden afrejse, så anbefaler vi, at du finder en i metal eller hård plast. Deres glatte overflade og færre syninger, gør det langt vanskeligere for væggelus at trænge ind i din bagage. Hvis der ikke er plads på badeværelset, så find et kuffertstativ eller en stol at stille din taske på. Det absolut dummeste du kan gøre er åbne din kuffert på sengen.

Led efter væggelus i sengen

Når du har placeret kufferten et sikkert sted, kan du starte efterforskningen. Væggelusene gemmer sig under madrasser, sengerammen og bag gulvlister. De er 5-6 millimeter lange, flade og rødbrune. Nogen gange kan det også være deres afføring, som afslører dem. Så hvis du får øje på en masse sorte små pletter under madrassen, er der med stor sandsynlighed væggelus på spil.

Især USA er blevet nævnt som et af de lande, hvor væggelusene hærger allermest. Byer som New York, Washington D.C., Los Angeles og Baltimore hører til blandt de mest plagede, men det er ikke kun på det nordamerikanske kontinent, at der er problemer. Da folk hele tiden er på farten, kan ingen overnatningssteder gardere sig helt og holdent imod væggelusene, selvom indøvede rutiner i høj grad virker forebyggende.

Kontakt personalet

Identificerer du væggelus, når du ankommer, er det vigtigt, at du reagerer. Underret personalet eller udlejer omgående. Sørg for at lukke døren til værelset. Når du kommer hjem igen, så tjek din bagage igennem for væggelus inden du pakker ud. Undgå ligeledes at pakke ud i soveværelset, på gulvtæpper eller stuemøbler. Ellers har du pludselig balladen i dit eget hjem.

Få hjælp mod væggelusene - kontakt os

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen herunder.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44