Hvor bygger duer reder?

Hvor bygger duer rede?

Duerne starter i februar med at bygge rede

Når det er ved at være slut med vinteren, begynder duerne at bygge reder. Rederne skal fjernes omgående, inden duerne begynder at lægge æg.

De første dueunger kommer i marts

Når dueæggene er lagt, går der cirka 16-17 dage, før æggene klækkes. Der er oftest to æg i hvert kuld. Det er ret begrænset i forhold til en del andre fuglearter. Til gengæld får duerne mere end et kuld hvert år.

Duer får flere kuld hvert år

I løbet af en sæson får duerne typisk 3-5 kuld. Hvis der er særlig gode forhold, kan det godt blive til flere. Ungerne når under normale forhold ikke at blive kønsmodne og få æg det år, som de er klækket. Men med en levetid på op til 15 år og adskillige kuld hvert år, bliver det over tid til en del.

Duer på loftet kan yngle hele året

Hvis duerne har fået adgang til dit loft, hvor de kan være i fred, er de mindre afhængige af vind og vejr. Det betyder, at de kan yngle hele året. Udover at det giver mange duer på dit loft, vil det også betyde, at dit loftsrum bliver hårdt og meget ramt af due skidt. Derfor er det en god ide at sikre sig, at duer ikke har adgang til loftet. Og bestille en bekæmpelse af duerne. Når duerne er væk vil det også vente en stor rengøringsopgave.

Hvilke skader kan duer medføre?

Når duerne slår sig ned hos dig, vil deres ekskrementer svine og skade din bygning. Dueskidt er meget syreholdigt og vil derfor ødelægge de ting, som de lander på, såsom din bil.

Samtidig kan du også opleve, at duernes redemateriale tilstopper dine tagrender, ventilationsskakte o.l.

Duer er smittespredere. De kan have salmonella, fugleinfluenza, campylobacter og E.coli, hvilket kan være alvorligt for mennesker, der bliver smittet.

Hvordan bekæmper man duer?

Duer kan være ret vedholdende, når de først har fundet et sted. Derfor skal der typisk flere midler til at få dem til at forsvinde.

Har du problemer med duer? Lad os løse dem

At bekæmpe duer effektivt er ikke en let opgave. Samtidig er der også en del regler for, hvad man må gøre hvornår mod specifikke duearter, som skal overholdes. Nogle duer er nemlig fredede og derfor forbudt at bekæmpe.

Ud over selve bekæmpelsen af duerne, kan vi også hjælpe dig med at gøre rent efterfølgende.

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen nederst på siden for at få hjælp til fuglesikring.

Vi er landsdækkende og har teknikere i nærheden af dig.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44