Bliver mus tiltrukket af mus? Anticimex giver dig svaret

Bliver mus tiltrukket af ost?

Vi har nok alle sammen set det i vores barndom og opvækst. Lige fra tegneserien Tom og Jerry, hvor musen Jerry gør en storstilet indsats for at få sig et stykke ost, til Mr. Bean hvor han sætter ost i sin musefælde juleaftensnat. Alle disse episoder peger på at ost har en stor tiltrækningskraft på mus og rotter, men virkeligheden er altså en anden.

Mus er altædende

Lad os slå det fast med det samme. Mus kan godt lide ost. Men de er, ligesom rotter, altædende, hvilket betyder, at de som sådan ikke har nogle præferencer når det kommer til selve smagen. Til gengæld foretrækker de føde, der indeholder mange kulhydrater. Osteholdige produkter falder sjældent inden for denne kategori, da de som regel er rige på fedt. Noget som gnavere ikke er begejstret for, så derfor spiser de kun ost, hvis de er sultne. Ligegyldigt om det er en frisk Klovborg, en lagret Gouda eller en gammel Roquefort.

Hvis ost ikke virker? Hvad gør så?

Hvis du ønsker at få mus eller rotter frem fra skjulet og direkte ind i din fælde må du ty til andre metoder. Altså andre fødevarer. Musene tiltrækkes meget af søde madvarer som chokolade, peanutbutter, nødder og frugt. De to sidstnævnte er mad, som de finder i rigt omfang i naturen, hvorfor det vil føles naturligt for dem at tilgå.

Bliv endnu klogere på mus

Brug for hjælp? Kontakt os

Har du brug for hjælp til at bekæmpe musene, så kontakt os. Vi er specialister i bekæmpelse af mus og andre skadedyr og er landsdækkende. Brug kontaktformularen eller ring til os på 69 15 17 44

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44