Forebyggelse og bekæmpelse af rotter - det klarer Anticimex tlf 69151744

Forebyggelse stopper rotterne

Rundt om din bygning

Sørg for, at rotterne ikke har gemmesteder, hvor de kan skabe rottereder eller gemme sig. Det gør du ved at holde området ryddet. Hav 80 cm fri sokkel hele vejen rundt om din bygning. Undgå træer og buske, der læner sig ind over mure eller tag.

Samtidig skal du undgå at have ”døde” områder, hvor du opmagasinerer ting og sjældent kommer.

Bygningens ”skal”

Som nævnt har rotten ikke brug meget for at kunne invadere din bygning. Derfor skal den ”ydre skal” også være tæt. Sørg for, at rotterne ikke kan snige sig ind under døre og porte. Eller gå ind af porten/døren som står pivåben. Sæt fejelister (af metal) på dine døre, så rotterne ikke kan komme under eller kan gnave sig gennem listen.

Dine nedløbsrør skal slutte TÆT til brønden. Ellers finder rotterne vej videre. Måske hele vejen ind i din bygning.

Inde i din bygning

Tjek dine kloakriste. Er de fastgjort med skruer eller vejer de mere end 1,2 kg? Rotterne kan løfte en vægt på op til cirka et kilo. Ved at skrue ristene fast og/eller have tunge riste, forhindrer du deres adgang via ristene. Husk også, at hullerne i risten skal være SMÅ, så rotterne ikke kan mase sig gennem hullerne.

Opbevarer du ting og sager i din bygning? Lad være med at stable direkte op ad væggen. Hold 80 cm afstand. Kan du opbevare det 40 cm over gulvet, vil det være et plus.

Hvordan er det med dine døre? Slutter de tæt, så rotterne ikke kan komme den vej igennem? Hvis ikke, skal du sørge for at få nogle metallister på. Står dørene tit åbne, for at få frisk luft? Godt for indeklimaet, godt for rotternes adgangsmuligheder til din bygning.

Begræns, begræns, begræns

Ud over at tjekke og evt. udbedre skader på din bygning, kan du også gøre livet surt for rotterne på andre måder.

Begræns udbuddet af mad

Hvis rotterne oplever, at der ikke er noget mad at komme efter, er området ikke attraktivt.

Lad dem tørste

Rotter har brug for adgang til vand for at trives og overleve. Sørger du for, at de ikke kan få noget at drikke, falder dit område yderligere i værdi for rotterne.

Fjern opholdssteder

Måske har du hørt det: Den der lever skjult, lever godt. Sådan er det også for rotter. Når de finder et godt skjulested, kan de i ro og mag formere sig (Et rottepar kan blive til 800 rotter på et år), gnave i alt hvad de kommer i nærheden af ved/i din bygning. Når de ikke har nogle steder at gemme sig, får de ikke den ro.

Har du brug for yderligere hjælp?

Ved at følge ovenstående råd, gør du det sværere at være rotte hos dig. Du er godt på vej. Har du brug for yderligere hjælp, kan Anticimex hjælpe dig med en sikringsaftale, hvor du blandt andet får en gennemgang af din bygning. Så din bygning bliver tjekket af en professionel rottebekæmper. Du får en rapport, hvor du kan se, hvad du skal gøre for at sikre din bygning og dig.

Brug for hjælp? Kontakt os

Skulle du alligevel få rotter, ringer du til os, så vi kan starte en bekæmpelse.

Ring 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen for at få mere at vide.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44