Problemer med skægkræ? Kontakt Anticimex på 69151744

Skægkræ

Hvordan ser skægkræ ud?

De lange antenner, haletrådene og behåringen er de faktorer, som først og fremmest adskiller sølvkræ fra sølvfisk. Et skægkræ bliver 15-19 mm langt og kan leve i op til 7 år. Se billede af skægkræ øverst på denne side.

Hvor finder man skægkræ?

Skægkræ findes indenfor. Det samme mønster viser sig i Sverige og Norge, hvor man har store problemer med skægkræ. De kan findes i alle rum i en bygning og er ikke afhængige af fugt. De foretrækker fugtige omgivelser, men er ikke lige så afhængige af fugt, som sølvfisk er.

Hvordan opdager man, at man har skægkræ?

Skægkræ kan være vanskelige at opdage, da de er nataktive. Når man så tænder lyset om morgenen, kan man se dem pile afsted.

Hvilke skader forårsager skægkræ?

Under normale forhold forårsager skægkræ meget lidt skade. Eventuelle materielle skader vil være minimale. Hvis bestanden får lov at udvikle sig, kan det dog være kritisk for frimærkesamlinger, museumsgenstande, gamle bøger og visse tekstiler.

Mange oplever dog skægkræ som generende og ubehagelige. Derfor ønsker man at bekæmpe skægkræ.

Hvordan slipper man af med skægkræ?

En af måderne, som man kan bekæmpe skægkræene på, er ved at støvsuge hyppigt. Man kan også sætte limfælder om, hvor der er skægkræ.

Lad Anticimex hjælpe dig i kampen mod skægkræ

Det kan være ret besværligt at slippe af med skægkræ. De er i familie med sølvfisk, som er almindeligt forekommende i Danmark. Men ikke så nemme at slippe af med. Derfor kan du med fordel lade Anticimex løse opgaven.

Choose country