Kan fugleekskrementer være skyld i sundhedsproblemer

Hvilke sygdomme kan fugle overføre til mennesker?

Antallet af duer og måger vokser i byområder

Måger er ikke længere begrænset til kystområder, men er flyttet ind i byer og på lossepladser. De har tilpasset deres kostvaner og foretrækker nu at søge efter affaldsmad i stedet for at jage fisk eller mus. Duer har gennemgået en lignende udvikling og er gået fra at spise frø og frugt til at rode i vores affald.

Hvilke slags sygdomme kan fugle overføre?

Her er de mest almindelige sygdomme, der kan overføres fra duer og måger til mennesker:

  • Histoplasmose er en svampeinfektion forårsaget af Histoplasma capsulatum. Fugleekskrementer, især i store mængder, kan bære svampen, og når ekskrementerne tørrer og smuldrer, spredes sporerne i luften. Indånding af disse sporer kan føre til luftvejsinfektioner hos mennesker.
  • Cryptokokkose er en svamp, der almindeligt findes i fugleekskrementer. Indånding af svampesporer kan føre til cryptokokkose, en luftvejsinfektion, der kan være alvorlig hos personer med svækket immunsystem.
  • Psittacose (papegøjesyge) er en bakterieinfektion forårsaget af Chlamydia psittaci. Den kan overføres til mennesker gennem kontakt med inficerede fugleekskrementer, luftvejssekretioner eller fjer. Symptomerne hos mennesker ligner lungebetændelse eller influenza-lignende sygdom.
  • Salmonellose: Duer og måger kan bære bakterien i deres fordøjelsessystem. Infektion hos mennesker kan forekomme gennem kontakt med forurenede fugleekskrementer eller overflader. Salmonellose fører til symptomer som diarré, feber og mavesmerter.
  • E. coli og Campylobacteriose: Disse bakterielle infektioner kan også overføres til mennesker gennem kontakt med fugleekskrementer, især hvis der ikke følges ordentlige hygiejneforanstaltninger.

Andre sundhedsrisici forbundet med fugleinvasioner

Nogle personer kan være allergiske over for proteiner, der findes i duefjer, ekskrementer eller død hud fra duer. Udsættelse for disse allergener kan føre til allergiske reaktioner, herunder luftvejssymptomer, hududslæt eller øjenirritation.

Ud over dette kan ophobede dueekskrementer skabe glatte overflader og øge risikoen for faldulykker, især på steder med høj fugleaktivitet.

Findes der nogle tips til at forebygge fugleskader?

Du kan implementere fugleafskrækkere som fuglepigge, net eller fuglewirer. Disse fysiske barrierer gør det svært for fugle at lande eller få adgang til bestemte steder.

Eller du kan prøve andre metoder til at skræmme fuglene væk. Dette kan involvere at hænge reflekterende genstande op som gamle CD'er eller strimler af aluminiumsfolie, bruge fugleskræmmer eller anvende enheder, der udsender alarmsignaler eller lyde fra rovdyr.

> Flere tips til at forebygge skader forårsaget af fugle

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44