Due afskrækkelse tag

Sådan slipper du af med duer på dit tag

Skader forårsaget af fugle på taget

Duer og måger kan beskadige dit tag, hvis du ikke træffer foranstaltninger for at afskrække dem.

Andre skader forårsaget af fugle på taget

Materielle skader

Fugle kan forsøge at få adgang til bygningens indre ved at hakke eller lave huller i tagmaterialerne. Dette kan føre til vandindtrængen, hvilket kompromitterer tagets strukturelle integritet og potentielt forårsager mere omfattende skader. Oven i det er fugleekskrementer på tag og afsætninger grimme og påvirker negativt bygningens udseende.

Duer og måger kan sprede sygdomme

Duer og måger associeres med uhygiejnisk adfærd. De hakker på alt, hvad de finder på deres vej.

Deres ekskrementer kan overføre sygdomme. Især jord forurenet med ekskrementer fremmer væksten af svampen, der er ansvarlig for histoplasmose.

Foranstaltninger til at forhindre skade på dit tag

Hvis fugleproblemer fortsætter eller er særligt alvorlige, bør du overveje at søge rådgivning fra specialister inden for fuglekontrol. Hos Anticimex har vi beskæftiget os med fugleproblemer i årtier, og vi kan tilbyde dig en effektiv løsning, der overholder reglerne om fuglesikring i Danmark.

Monter en hætte på din skorsten

Disse specielt designede hætter har net eller trådsider, der tillader ventilation, samtidig med at de forhindrer fugle, herunder duer og måger, i at komme ind og bygge rede i skorstenen.

Sørg for at vedligeholde din skorsten og holde den fri for affald, der kunne tiltrække fugle. Fjern eventuelle eksisterende reder hurtigt, da duer og måger er tilbøjelige til at vende tilbage til et velkendt redeområde.

>> Læs flere tips til at forhindre duereder

Andre steder i og omkring hjemmet, hvor fugle elsker at opholde sig

Haver, skure, frugttræer eller køkkenhave

Hvis du har bærbuske, jordbær, frugttræer, salat, tomater eller andre afgrøder plantet i din have, genkender du sikkert det årlige problem. Dine frugter trives, men duer, spurve eller skader stjæler løs af dit hårde arbejde.

For at beskytte din have mod disse tyve er det vigtigt at installere finmasket fuglenet eller andre gør-det-selv-fuglebeskyttelsesforanstaltninger.

På loftet

Vi bliver ofte spurgt: Er fugle på loftet et problem? Til at begynde med virker det uskadeligt, hvis de har fundet vej ind og stille og roligt bygger rede.

Men deres tilstedeværelse går ikke ubemærket hen, når de først begynder at larme. Især duer er ikke særlig hygiejniske; deres ekskrementer lugter dårligt og ætser overfladerne.

Fugle kan overføre sygdomme, så hvis de indtager loftet, og du skal derop regelmæssigt, kan du få vejrtrækningsproblemer, lungeproblemer eller andre sygdomme.

Derudover skal de samle redebyggemateriale til at lave reden. De bruger små grene, pinde, bløde materialer og blade. Men hvis du har et stråtag, kan de rive det fra hinanden, hvilket medfører lækager. Andre fugle er også berygtede for at stjæle skinnende genstande, som de gemmer i deres rede.

Er der måder at slippe af med duer på din altan, uden at afskrække andre fugle?

Mange mennesker kan godt lide tilstedeværelsen af spurve, musvitter og andre mindre fugle på deres altan, men de vil gerne holde duerne på afstand. Dette kan være svært, men der er nogle ting, du kan prøve.

1. Brug net med bredere masker til at dække din altan

Ved at bruge net med bredere masker kan små fugle komme igennem denne barriere, men det holder større fugle ude.

2. Gør duens ynglesteder og landingssteder utilgængelige

Brug net, pigge eller wirer til at dække de steder, hvor duerne kan lide at lande, hvile eller overnatte.

3. Fjern fødekilder

Dæk dine skraldespande og bærbuske, og rengør madspild og krummer.

Fod aldrig duerne, da de har en fremragende hukommelse, når det kommer til fødekilder.

4. Brug fuglefoderautomater med mindre pinde og åbninger

Opsætning af fuglefoderautomater eller fuglemad kan tiltrække alle slags fugle. Sørg for at bruge en duesikker fuglefoderautomat eller en foderautomat med mindre pinde og afsætningspladser, så duerne ikke kan lande. Der findes også indhegnede eller vægtaktiverede fuglefoderautomater og fuglefoder specifikke for visse arter. Under alle omstændigheder skal du ikke forsøge at fodre på jorden!

Hvis dette ikke virker, fjern fuglefoderet i en periode.

5. Kontakt et professionelt skadedyrsbekæmpelsesfirma

Fuglespecialister har erfaring med adfærd og præferencer hos forskellige fuglearter. De kan rådgive dig om, hvordan du afskrækker duer, krager, skader eller måger, men samtidig bevarer tilstedeværelsen af mindre fugle.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44