Hvor ofte lægger duer æg? Anticimex giver dig svaret

Hvor ofte lægger duer æg?

Det hele starter i slutningen af vinteren

Når vinteren er ved at gå på hæld i februar, begynder de danske duer at finde et sted, hvor de kan bygge en rede. I forhold til mange andre fugle gør duerne ikke så meget ud af deres redebygning. Så der er gjort klar til at yngle, ruge, og fodre de kommende dueunger.

Første kuld duer klækkes typisk i marts

16-17 dage efter at dueæggene er lagt, bliver de klækket. Der er typisk to æg i hvert kuld. Det er ret behersket i forhold til andre fuglearter.

At duerne alligevel er dygtige til at reproducere skyldes, at ynglesæsonen er ret lang. De bliver ved til godt ud på efteråret. I løbet af en sæson får duerne typisk 3-5 kuld. Er betingelserne særligt gunstige, kan det godt blive til flere kuld.

Har duerne fået adgang til dit loft eller lignende, kan de lægge æg året rundt. Så længe der er lunt og godt. Derfor er det virkelig dårligt, når du får duereder på dit loft eller lignende.

Dueunger forlader reden efter 4 uger

Det går forholdsvist hurtigt med at ”få et kuld” igennem. Tre uger efter at dueungerne er klækket, er de flyveklare. Det går typisk en uge mere, før de forlader reden. Så der er klar til næste kuld.

Duer bliver kønsmodne når de er cirka ½ år. De får derfor kun sjældent unger det år, hvor de er født. Men de kan blive op til 15 år gamle, så der er tid nok at løbe på.

Har du problemer med duer? Lad Anticimex hjælpe dig

Effektiv bekæmpelse af duer er ingen simpel opgave. Derudover er der også en række regler, der skal overholdes. Mange duer er nemlig fredede og må derfor ikke bekæmpes.

Hos Anticimex har vi en række løsninger, der kan få dit problem med duer til at forsvinde. Ofte kræver det en kombination af flere løsninger. (Regulering af duer, fuglesikring, duenet, duepigge, m.m.)

Ud over selve bekæmpelsen kan vi også hjælpe dig med rengøringen efterfølgende.

Vi er landsdækkende

Uanset hvor i Danmark du har brug for at bekæmpe duer, kan Anticimex hjælpe dig. Vi er et af Danmarks største firmaer inden for skadedyrsbekæmpelse. Vi har teknikere fordelt over hele landet. Der er også en i nærheden af dig.

Kontakt os

Ring til os på 69 15 17 44 eller brug kontaktformularen og fortæl os, hvad vi kan hjælpe dig med.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44