5 tegn på at du har rotter - Anticimex

5 tegn på at du har rotter eller mus

Gnavere er og bør være meget uvelkomne gæster i huset. De kan bære på livsfarlige sygdomme, ødelægge vigtige materialer på ejendommen og medbringer andre parasitter som flåter og lus med sig. Ingen boligejere ønsker at finde ud af, at de har haft rotter eller mus boende. Et rottepar kan hurtigt blive til flere hundrede på kort tid. Det kan betyde genhusning, store økonomiske konsekvenser og skabe utryghed blandt familiemedlemmer.

Selvom man altid kan forebygge mod skadedyrsangreb, kan man aldrig vide sig sikker. Derfor er det en god idé at tjekke regelmæssigt, at man er fri for de små gnavere. Ved at gennemgå de følgende fem trin kan du undersøge om du har uventede gæster på besøg.

1. Vær på (natte)vagt

Hvis der er en mus eller en rotte i hjemmet, er der god mulighed for, at den ikke er alene. Se efter tegn på rivemærker på vægge eller gulve, eller om der ligger små rester af mad eller krummer rundt omkring. Det kan være en god indikation på, at du har selskab. Gnavere er ligeledes aktive om natten. Så når mørket falder på, så lyt godt efter om du kan høre kravle- eller skrabelyde igennem væggen eller på loftet

2. Efterladenskaber

Muse- eller rotteekskrementer kan minde om små rosiner eller sorte riskorn. Hvis du finder flere af disse bør det sætte gang i din alarmklokker med det samme. De steder, hvor ekskrementer er mest hyppige, er som regel der hvor du også bør sætte fælder op. Hvis du er i tvivl om friskheden af lortene, så er de friske mere skinnende og desværre også mere lugtende.

3. Gnave/Bidemærker

Hvis du finder små mærker efter tænder langs væggene, så er der en fin sandsynlighed for, at du finder en rotterede tæt på. Gnavere render generelt rundt inde imellem væggene, hvor de støder på forhindringer på deres vej. Det får dem til at skrabe og bide i ting for at komme videre. Det kan betyde ødelagte ledninger, som i værste tilfælde kan starte en brand.

Rotterne finder det tit belejligt at bygge rede i kloakken, hvor de ligeledes kan gøre skade. Hvis du derfor har brud på kloakken, er der stor sandsynlighed for at det er en rotte som er skyld i balladen. Størstedelen af rotter stammer fra kloakkerne.

4. Beskidte spor

Gnavere har dårligt syn. Derfor vil de i mange tilfælde gå langs bygninger, vægge og møbler. Selvom de er hurtige og gode til at gemme sig, efterlader de spor på deres færden. De har jord, mudder eller det der er værre under deres poter. Det sætter sine aftryk i din bolig. Små beskidte poteaftryk er en fin indikation på, at du har haft besøg af en gnaver. Det kan dog være svært at afgøre, hvornår gnaveren har været der sidst.

5. Usædvanlig opførsel fra dit kæledyr

Er din hund eller kat pludselig begyndt at grave ved bestemte steder i huset? Det kan være under ovnen, køleskabet eller andre ufremkommelige steder. Hvis en gnaver er begyndt at bo til leje hos dig, har dit kæledyr formentlig fundet ud af det inden dig, og deres opførsel kan være en advarsel om, at det ikke er det eneste dyr, som du har boende.

Brug for hjælp? Kontakt os

Hvis du har behov for bekæmpelse af mus og/eller rotter, kan Anticimex hjælpe dig. Uanset hvor i Danmark du bor. Brug kontaktformularen eller ring til os på 69 15 17 44 og fortæl, hvad du har brug for

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44