Duer

Regulering af duer

Hvornår er regulering af duer tilladt?

Det afhænger af, hvilken due, der er tale om. Er der tale om "forvildede" tamduer, må man regulere hele året rundt. Det kræver ikke tilladelse. Tamduen betragtes ikke som vildt.

Er der derimod tale om en ringdue, skal der indhentes reguleringstilladelse. For at få tilladelse til at skyde duerne, skal anskueliggøres at duerne forårsager vildtskader eller de er til fare for mennesker og disses sundhed.

Når man regulerer duer i byerne skal man også overholde politiets ordensbekendtgørelse. Det betyder, at man ikke uden videre bare kan bruge skydevåben.

Hvordan foregår regulering af duer?

Regulering af duer kan foregå på to måder:

Duerne skydes

Duerne reguleres der, hvor de opholder sig. Det er typisk der, hvor de overnatter. Det foregår typisk tidligt om morgenen, hvor vores tekniker anvender et specielt luftgevær, som er udstyret med lyddæmper.

Når denne type regulering anvendes, skal der også søges tilladelse hos det lokale politi.

Duefælder

Der opstilles duefælder - typisk på flade tage og andre steder - hvor offentligheden ikke har adgang. Fælderne bliver serviceret efter et bestemt mønster med hensyn til åbning, lukning, fodring, tømning med mere. Fælderne bliver tilset dagligt i en periode på 5 uger. Er der fangst, vil duerne blive aflivet med et specialværktøj. Hurtigt og effektivt.

Del af en løsning

En effektiv løsning mod duer kræver oftest mere end et tiltag. Derfor kan regulering af duerne ikke stå alene. Oftest vil der også være brug for forebyggende fuglesikring. Det kunne f.eks. være duewirer eller duepigge.

Hvad koster det at regulere duer?

Det kommer an på omfanget af opgaven. Derfor kan vi ikke give dig en pris, før vi har inspiceret, hvor der er problemer med duer. Når vi har gjort det, kan vi give dig en pris for opgaven.

Slip af med duerne

Kontakt os på 69 15 17 44 eller via kontaktformularen og fortæl os, hvad du har brug for. Så du kan komme af med duerne.

Vælg land

    ring til os 69 15 17 44